Le Mans 2015: Porsche cucereşte al 17-lea titlu la Le Mans!

Autor: Adrian Mihălţianu 14 iun. 2015 Alte sporturi

Va reuşi Porsche să ia din nou titlul la cursa de 24 de ore de la Le Mans? Aceasta era marea întrebare la finalul acestei săptămâni, dar istoria era de partea celor de la Porsche: erau echipa cu cele mai multe titluri luate aici, 16, pe parcursul mai multor decenii formidabile. Ei bine, iată că au adăugat cel de-al 17-lea titlu la acest palmares formidabil, şi încă într-un mare stil: campionii şi vicecampionii de la Le Mans 2015 au fost două maşini Porsche, aceştia reuşind să cucerească titlul după 17 ani de pauză, cu maşina numărul… 19 (nr. 17 a fost pe locul 2)!

Bucurie mare pe piloţii Porsche!

Echipa Nico Hulkenberg, Earl Bamber şi Nick Tandy a reuşit să ocupe prima poziţie pe podium, urmată de echipa Timo Bernhard, Mark Webber şi Brendon Hartley, un 1-2 specific reuşitelor acestei mărci în motorsport. Al treilea echipaj Porsche a ocupat locul 5, deşi plecase din pole position. 

Maşina câştigătoare, al 17-lea titlu pentru Porsche la Le Mans

Dar nici concurenţii din grupul VAG, precum şi cei din partea Toyota şi Nissan, nu au rămas cu mâinile în sân. Deşi maşinile Porsche au reuşit să stabilească un timp record în calificări, toate cele trei echipaje clasându-se pe locurile 1-2-3, campionii en-titre au luptat timp de peste 16 ore cu şanse la titlu, pierzând apoi din cauza unor probleme tehnice, fapt care a forţat două din maşinile lor să ocupe locurile 3 şi 4.

Aţi putut urmări rezultatele live pe site-ul Le Mans 2015, sau chiar în video-ul embeduit mai jos:


24H Inside – The 2015 Le Mans 24-Hours TV channel by lemans-tv

În fine, clasamentul a fost completat de Toyota şi Nissan, fără ca echipele aruncate în joc să fi avut şanse reale la titlu, dar cu destule depăşiri de-a lungul cursei de 24 de ore pentru a contribui la spectacol.

Toyota, în ciuda experienţei îndelungate la Le Mans, nu a reuşit să pună probleme liderilor.

Deşi n-am fost prezenţi la Le Mans anul acesta, vă reamintim că această cursă este una la care orice petrolhead ar trebui să meargă măcar o dată în viaţă. Despre atmosfera formidabilă a cursei, vă sfătuim să citiţi şi materialul nostru de la faţa locului, scris acum doi ani, când Porsche abia anunţase că se va întoarce la Le Mans. Iar faptul că, pentru anul viitor, şi-a anunţat şi Ford revenirea în grupa prototipurilor, e cu atât mai încurajator!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide