Accident Robert Kubica

După o operaţie care a durat şapte ore, Robert Kubica se află acum sub observaţie în spitalul Santa Corona din Pietra Ligure, Italia. Doctorii i-au salvat braţul drept dar va trece mult timp până când pilotul polonez se va întoarce pe circuit.

Accident Robert Kubica Accident Robert Kubica

Două echipe de chirurgi l-au operat pe Robert Kubica aseară timp de şapte ore. Cele mai mari probleme au fost la braţul drept care a fost aproape amputat în accident.

La impactul cu glisiera de tablă, aceasta s-a rupt şi a pătruns în habitaclul maşinii de raliu pe care o pilota Robert Kubica. A fost nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare pentru a îl elibera pe Kubica din epavă.

Medicii italieni au reuşit să îi salveze braţul drept şi să îi repare fracturile de la piciorul drept. Însă va trebui să treacă cel puţin o săptămână pentru a evalua rezultatele operaţiei la braţ. Chirurgul Igor Rosselo estimează că Robert Kubica va avea nevoie de cel puţin un an pentru a se reface complet.

Managerul echipei LotusRenault este ceva mai optimist şi speră ca Robert să fie din nou pe circuit în luna mai. Până atunci locul său în cadrul echipei va fi luat de unul din piloţii de rezervă: Bruno Senna sau Romain Grosjean.

Robert Kubica este conştient şi primele cuvinte au fost: "Cum se simte Jakub?". Jakub Gerber a fost copilotul său şi a scăpat fără urmări în urma accidentului. Kubica a fost informat de medici despre rănile sale şi este în continuare ţinut sub atentă observaţie la spitalul Santa Corona din Pietra Ligure. În seara trecută, pilotul polonez a fost vizitat de Fernando Alonso de la Ferrari în timp ce majoritatea colegilor săi din Formula 1 au trimis mesaje de încurajare prin intermediul presei şi a reţelei de socializare Twitter.

Decizia lui Kubica de a participa la acest raliu a fost susţinută şi de echipa sa din Formula 1. Eric Boullier, şeful LotusRenault a spus: "Am luat această decizie împreună. Robert iubeşte raliurile. Ştia foarte bine ce riscuri implică acest lucru şi noi l-am susţinut. Nu am vrut un robot drept pilot."

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.