BMW KERS - eletroşocuri şi foc

Sistemul hibrid KERS se dezlănţuie, însa nu în interiorul monopostului ci în afara lui. Un mecanic a fost pus la pământ de un un monopost al BMW Sauber F1.

BMW Sauber abia şi-a anunţat rolul de pionierat în dezvoltarea sistemelor hibrid şi au şi întampinat primele probleme cu sistemul KERS. Incidentul s-a produs marţi 22 iulie, când un mecanic al BMW a fost electrocutat şi aruncat la pământ in momentul in care a pus mâinile pe un monopost echipat cu KERS.

Incidentul a fost cauzat de disfuncţii ale proaspăt instalatului sistem hibrid KERS. Mecanicul a necesitat îngrijiri medicale rămânând cu arsuri uşoare pe mâini de la aceste teste. Conform noilor reglementări în domeniu, începând cu sezonul 2009 sistemele hibride vor putea fi introduse pe maşinile de Formula 1.

În urma acestui incident reprezentanţii BMW au anunţat că nu vor mai folosi sistemul KERS în următoarele trei zile de testare rămase.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.