Echipa Toyota

Patronul echipei de Formula 1 Toyota, Tsutomu Tomita, care urmează să-şi părăsească funcţia în iunie, va deveni preşedintele circuitului de lângă muntele Fuji, care va găzdui, începând din acest an Marele Premiu al Japoniei, informează AFP.

Echipa Toyota Echipa Toyota

Echipa F1 Toyota a anunţat la 26 aprilie că Tomita, în vârstă de 63 de ani, va părăsi funcţia de preşedinte în iunie, rezultatele echipei fiind dezamăgitoare având în vedere bugetul alocat (Toyota ocupă locul şase în clasamentul constructorilor cu cinci puncte după cinci Grand Prix-uri).

Circuitul de lângă muntele Fuji a găzduit Grand Prix-uri în două rânduri, în 1976 şi 1977 şi aparţine Toyota, în timp ce cel de la Suzuka, unde s-au desfăşurat Grand Prix-uri în perioada 1987-2006 aparţine marelui rival Honda.

"Grand Prix-ul Japoniei revine lângă muntele Fuji după 30 de ani de absenţă şi sunt convins că vom găzdui un maginific eveniment", a afirmat Tomita, într-un comunicat al Toyota. Lipsa de infrastructuri hoteliere şi rutiere în jurul circuitului de la muntele Fuji a provocat deja numeroase comentarii.

Organizarea Grand Prix-ului a dus la punerea în funcţiune a unui important sistem de transport pentru a-i duce pe oameni la circuit.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.