Ferrari ameninţă că lasă Formula 1

Autor: Cosmin Iordache 13 mai 2009 Formula 1
Ferrari ameninţă că lasă Formula 1

 Pentru a adăuga şi mai mult condiment şi a nivela raporturile de forţe din Formula 1 FIA a anunţat că începând cu 2010 va limita bugetele participanţilor la Formula 1 la 45 de milioane de euro. Ferrari o echipă cu fonduri mult mai mari a reacţionat prompt şi a declarat că, dacă această regulă se va păstra, nu se vor mai alinia la startul grand prix-urilor de anul viitor.  Cei de la Ferrari sunt de acord cu o reducere progresivă a costurilor şi şanse egale pentru toate echipele, dar nu cu o abrogare aşa bruscă, adică începând de anul viitor.

Actualul sezon a prins Ferrari total nepregătită şi introducerea unei limite de buget de 45 de milioane de euro ar însemna ca Scuderia să aibă şi mai puţine şanse de a recupera terenul pierdut. Ferrari nu este singura echipă nemulţumită de noile reguli, Toyota, Red Bull şi Toro Rosso fiind alte team-uri care şi-au exprimat indignarea legat de evoluţia Formulei 1.

Despre această controversă Max Mosley consideră că F1 va supravieţui fără emblematica Ferrari, dar ar fi un moment trist ieşirea din cursă a Scuderiei. Pe de altă parte, Bernie Ecclestone este mai realist, considerând că Ferrari nu doreşte cu adevărat să plece din Formula 1 şi că nici FIA nu concepe ca Ferrari să iasă din joc. Echipa italiană mai are termen de gândire până pe 29 mai, atunci când se vor încheia înscrierile pentru sezonul 2010.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide