Formula 1 – Marele Premiul al Malayeziei

Autor: Andrei Nan 17 mart. 2008 Formula 1
Formula 1 – Marele Premiul al Malayeziei

Marele Premiu al Malayeziei, programat pentru 23 martie, este de departe cea mai dură cursă din campionatul de Formula 1 datorită condiţiilor atmosferice speciale: temperatura aerului este de obicei de peste 35 grade Celsius în timp ce umiditatea ajunge până la 90%. Datorită acestor valori ridicate ale temperaturii şi umidităţii, atât pilotul, cât şi maşina trebuie să treacă printr-un stagiu de pregătire special.

În condiţii normale de temperatură, o maşină de Formula 1produce foarte multă căldură, prin sistemul de evacuare a gazelor, sistemul de răcire a motorului şi prin radiatoarele de răcire a frânelor, temperatură care poate atinge 900 de grade Celsius. Pentru a preîntâmpina supraîncălzirea componentelor maşinii, în cursa din Malayezia, sunt montate deflectoare de căldură speciale, iar hidratarea pilotului se realizează prin intermediul unui sistem relativ simplu, fiind extrem de necesar, deoarece în timpul acestei curse, de regulă, pilotul pierde în jur de trei litri de fluid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide