Formula 1 – motorizări Turbo

Formula 1 vrea să de un exemplu de eficienţă, dar şi să readucă spectacolul, zvonindu-se că era Turbo s-ar putea întoarce în 3 ani.

Formula 1 – motorizări Turbo Formula 1 – motorizări Turbo

Era Turbo, între 1977 şi 1988, a fost perioada în care Formula 1 a avut cel mai mult de câştigat în materie de spectacol, bolizii atingând cel mai înalt nivel de performanţă din istoria acestei competiţii. Acei "monştrii sacri" aveau chiar şi 1.100 de CP, fiind adevărate rachete sol-sol turbo. Se pare că acea tehnologie va reveni, conform Pitpass, un site dedicat sporturilor cu motor, care citează o sursă de încredere, după cum subliniază.

Nu vă aşteptaţi însă la acelaşi puteri, pentru că monoposturile de Formula se vor concentra pe eficienţă şi propulsoarele nu vor dezvolta aceeaşi putere, chiar dacă se va reveni la capacitatea de 1.500 cmc. În acest fel factorii de decizie speră să dicteze noi tendinţe în materie de performanţă cu consumuri şi emisii mici. De asemenea, o serie de constructori noi, această tehnologie putând fi aplicată cu succes şi pe modelele de masă.

O dată cu acest motor cu patru cilindri în linie se spune că FIA ar putea readopta KERS-ul ca tehnologie standard, fiind un alt ingredient al sportivităţii fără excese de combustibil. Această tehnologie ar trebui să intre în vigoare conform sursei cu informaţii din interior. Deşi sună incitant această tehnologie ar putea să nu fie adoptată de constructorii cu vechime precum Ferrari, care nu ar avea ce să facă cu asemenea motoare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.