Marele Premiu al Canadai - Cursa

Lewis Hamilton a câştigat astăzi prima sa cursă de Formula1, una nebună, marcată de accidente, penalizări şi depăşiri dese.

Marele Premiu al Canadai - Cursa Marele Premiu al Canadai - Cursa

Nimic din startul parţial liniştit nu avea să anunţe acţiunea ce avea să urmeze. Britanicul de la Mclaren a reuşit cu uşurinţă să-şi păstreze primul loc în timp ce Fernando Alonso a ratat frânarea în primul viraj şi a trebuit să cedeze locul doi lui Heidfeld. Imediat după prima intrare la boxe a lui Hamilton, accidentul lui Sutil a dus la intrarea Safetz Car-ului pe pistă. Datorită noilor reglementări cu privire la interzicerea accesului la boxe în momentul lansării SC-ului Fernando Alonso şi Nico Rosberg au fost penalizaţi pentru alimentarea neregulamentară iar Giancarlo Fisichella şi Felipe Massa au fost descalificaţi pentru plecarea de la boxe pe culoarea roşie a semaforului.

La ieşirea Safety-Car-ului de pe pistă, Robert Kubica a ieşit în decor într-un accident spectaculos, impunând din nou instalarea maşinii de siguranţă. Aceasta avea să mai intre încă o dată până la finalul cursei, învârtind din nou ruleta pentru majoritatea piloţilor rămaşi în pistă. La final, Hamilton obţinea prima sa victorie, fiind alături de Heidfeld, omul ce a terminat pe locul 2, printre puţinii piloţi ce nu au fost afectaţi de cele trei intrări ale Safety-Car-ului pe pistă. Wurz şi Kovalainen sunt unii dinre câştigătorii loteriei denumită “Safety Car”, terminând pe locurile 3 si 4.

Kimi Raikkonen soseşte pe locul 5, dupa o cursă anostă fiind urmat de o altă supriză, Takuma Sato, ce l-a depăsit pe Fernando Alonso în ultimele ture pentru a se clasa pe un loc 6 foarte satisfăcător. Pentru spaniol, acest weekend este unul de uitat, pilotul de la Mclaren având astăzi numeroase ieşiri în decor inexplicabile pentru un campion mondial. Ralf Schumacher a fost ultimul pilot ce a terminat în puncte, aducând pentru Toyota ultimele puncte puse în joc într-o cursă nebună.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.