Marele Premiu al Canadai – Cursa

Autor: Bogdan Constantin 10 iun. 2007 Formula 1
Marele Premiu al Canadai – Cursa

Nimic din startul parţial liniştit nu avea să anunţe acţiunea ce avea să urmeze. Britanicul de la Mclaren a reuşit cu uşurinţă să-şi păstreze primul loc în timp ce Fernando Alonso a ratat frânarea în primul viraj şi a trebuit să cedeze locul doi lui Heidfeld. Imediat după prima intrare la boxe a lui Hamilton, accidentul lui Sutil a dus la intrarea Safetz Car-ului pe pistă. Datorită noilor reglementări cu privire la interzicerea accesului la boxe în momentul lansării SC-ului Fernando Alonso şi Nico Rosberg au fost penalizaţi pentru alimentarea neregulamentară iar Giancarlo Fisichella şi Felipe Massa au fost descalificaţi pentru plecarea de la boxe pe culoarea roşie a semaforului.

La ieşirea Safety-Car-ului de pe pistă, Robert Kubica a ieşit în decor într-un accident spectaculos, impunând din nou instalarea maşinii de siguranţă. Aceasta avea să mai intre încă o dată până la finalul cursei, învârtind din nou ruleta pentru majoritatea piloţilor rămaşi în pistă. La final, Hamilton obţinea prima sa victorie, fiind alături de Heidfeld, omul ce a terminat pe locul 2, printre puţinii piloţi ce nu au fost afectaţi de cele trei intrări ale Safety-Car-ului pe pistă. Wurz şi Kovalainen sunt unii dinre câştigătorii loteriei denumită “Safety Car”, terminând pe locurile 3 si 4.

Kimi Raikkonen soseşte pe locul 5, dupa o cursă anostă fiind urmat de o altă supriză, Takuma Sato, ce l-a depăsit pe Fernando Alonso în ultimele ture pentru a se clasa pe un loc 6 foarte satisfăcător. Pentru spaniol, acest weekend este unul de uitat, pilotul de la Mclaren având astăzi numeroase ieşiri în decor inexplicabile pentru un campion mondial. Ralf Schumacher a fost ultimul pilot ce a terminat în puncte, aducând pentru Toyota ultimele puncte puse în joc într-o cursă nebună.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide