Marele Premiu al Franţei – Cursa

Autor: Bogdan Constantin 01 iul. 2007 Formula 1
Marele Premiu al Franţei – Cursa

Startul cursei a fost unul cât se poate de bun pentru piloţii Ferrari, Kimi Raikkonen reuşind să treacă de Lewis Hamilton încă din prima curbă pentru a domina alături de Felipe Massa întreaga cursă. În primele viraje au avut loc şi două atingeri între Heikki Kovalainen şi Jarno Trulli pe de o parte şi Davidson şi Liuzzi pe de alta. Dintre cei patru piloţi doar finalandezul de la Renault a putut continua cursa, fiind însă handicapat de o intrarea prematură la boxe.

Fernando Alonso plecat de pe locul 10 şi profitând de incindentul din faţa lui, l-a depăşit pe Nico Rosberg şi s-a instalat în spatele lui Nick Heidfeld, reuşind pe parcursul intregii curse câteva depăşiri ce au mai animat atmosfera. Strategia de cursă a schimbat sensibil ordinea în plutonul fruntaş, principalii avantajaţi fiind Heidfeld şi Raikkonen. Finanlandezul de la Ferrari a reuşit în urma ultimului schimb de pneuri să iasă în faţa coechipierului său, de unde şi-a menţinut poziţia numărul 1 până la sfârşitul cursei. Felipe Massa a completat podiumul pentru a realiza dubla Ferrari atât de mult râvnită.

Locul trei a fost adjudecat de Hamilton, britanicul fiind la a opta clasare consecutivă pe podium, confirmând dacă mai era nevoie că este revelaţia acestui sezon. Locurile 4 şi 5 au fost ocupate de piloţii BMW, Robert Kubica impunându-se în faţa coechipierului său încă de la prima sa cursă dupa teribilul accident din Canada. Giancarlo Fisichella a trebuit să se mulţumească la final cu locul 6, reuşind totuşi să-l menţină în spate pe Fernando Alonso, pilotul spaniol pierzând tot mai mult contactul cu coechipierul său în clasamentul general. Ultimul punct pus în joc a fost câştigat de Jenson Button, un prilej de mare bucurie în tabara Honda, fiind prima clasare în primii 8 a echipei japoneze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide