Marele Premiu al Italiei

Hamilton i se alătură spaniolului pentru a realiza o nouă dublă McLaren, în timp ce Ferrari reuşeşte abia un loc trei prin Raikonnen.

Marele Premiu al Italiei Marele Premiu al Italiei
Weekendul de pe circuitul italian a fost marcat din nou de scandalul de spionaj ce a fost cap de afiş pentru toate ziarele sportive, noile probe apărute ducând la redeschiderea cazului. Pentru Fernando Alonso a fost însă un weekend perfect, nefiind afectat de diversele zvonuri care au apărut în paddock . S-a impus în antrenamente şi în calificari, iar astăzi a plecat perfect în cursă, menţinându-şi locul după terminarea primului tur. De altfel, startul în sine a fost unul curat, fără probleme majore, doar Felipe Massa acroşându-l uşor pe Lewis Hamilton în primul viraj.

David Coulthard a suferit un accident în primele ture, ieşind spectaculos în decor şi impunând intrarea Safety Car-ului. Imediat după intrarea acestuia la boxe, Felipe Massa efectuează un schimb de pneuri, revenind pe circuit doar pentru ca în următorul tur să se retragă în garaj cu probleme la suspensia spate. Din plutonul celor fruntaşi, Kimi Raikonnen a încercat o strategie cu o singură oprire la boxe, reuşind pe moment să se situeze pe a doua poziţie, de unde a fost însă depăşit de Lewis Hamilton.

La finalul cursei, Fernando Alonso se impune fără probleme, micşorând diferenţa de puncte faţă de Lewis Hamilton la doar 3 puncte, britanicul terminând cursa pe locul doi. Podiumul este completat de Kimi Raikkonen, speranţele la titluri, pentru acesta si echipa lui, micşorându-se simţitor. Locurile 4 si 5 au fost ocupate, ca de obicei, de piloţii BMW, Heidfeld si Kubica, urmaţi de Rosberg şi Kovalainen. Pe ultima poziţie s-a situat Jenson Button, dublând numărul de puncte din clasamentul echipelor pentru Honda.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.