Marele Premiu al Malaeziei - Cursa

Fernando Alonso reuşeşte prima sa victorie la noua echipă, la doar a doua cursă desfăşurată în cadrul acesteia.

Marele Premiu al Malaeziei - Cursa Marele Premiu al Malaeziei - Cursa

Campionul mondial a realizat un start fantastic pe o pistă alunecoasă, spălată peste noapte de o ploaie puternică, depăşindu-l pe Felipe Massa înaintea primei curbe. O plecare foarte bună a avut-o şi al doilea pitot de la Mclaren, Lewis Hamilton, britanicul profitând de atenţia piloţilor Ferrari îndreptată spre Fernando Alonso şi depaşindu-i pe interiorul primului viraj. Tot aici, cei doi piloţi BMW, Nick Heidfeld şi Robert Kubica au suferit o mică tamponare, în urma căreia cursa pilotului polonez a fost ruinată din cauza avarierii eleronului faţă.

 

Felipe Massa, plecat din pole position, a avut câteva încercări nereuşite de depăşire asupra lui Lewis Hamilton, ultima dintre ele trimiţându-l direct pe nisip şi făcându-l să piardă două locuri, revenind pe pista în spatele lui Nick Heidfeld. Din acest moment, cursa a devenit plictisitoare, fiind animată doar de abandonul lui Nico Rosberg şi depăşirile colegului său Alexander Wurz. La final, Fernando Alonso a trecut linia de sosire cu un avans confortabil, fiind urmat de colegul său Lewis Hamilton, ce în ciuda unor probleme cu pneurile de o duritate mai mare, a reuşit să reziste încercărilor lui Kimi Raikkonen de a-l depăşi. Clasamentul a fost completat de Nick Heidfeld, Felipe Massa, Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli şi Heikki Kovalainen, pilotul Renault fiind la primul său punct în Formula 1.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.