Marele Premiu al Spaniei – Calificări

Echipa Red Bull a arătat din nou că are aripi şi a zburat în sesiunea de calificări disputată pe circuitul spaniol de la Barcelona. Mark Webber va pleca de pe prima poziţie a grilei de start fiind secondat de coechipierul său, Sebastian Vettel.

Marele Premiu al Spaniei – Calificări Marele Premiu al Spaniei – Calificări

Mark WebberMark Webber a condus dominaţia Red Bull în sesiunea de calificări pentru Marele Premiu al Spaniei. Pilotul australian a reuşit cel mai bun timp şi va pleca din pole-position din faţa coechipierului său, germanul Sebastian Vettel. Cele două monoposturi Red Bull au fost mereu în topul listelor cu timpi în toate cele trei segmente ale sesiunii de calificări. Cei doi piloţi Red Bull au schimbat de mai multe ori poziţiile între ei iar Webber a trebuit să găsească un timp excelent pentru a îl devansa pe Vettel.

În spatele echipei Red Bull, Lewis Hamilton a fost cel mai bun dintre cele două monoposturi McLaren. Favoritul local, Fernando Alonso a obţinut al patrulea timp pentru Ferrari iar Jenson Button a completat topul cinci pentru McLaren.

Michael Schumacher a avut parte de o performanţă mult mai bună decât în cursele anterioare reuşind pentru prima dată să îşi devanseze coechipierul Nico Rosberg. Schumacher va pleca de pe locul şase al grilei de start iar Rosberg de pe locul opt.

Kubica a fost cel mai bine plasat pilot Renault, pilotul polonez urmând să plece mâine de pe locul nouă. Surpriza sesiunii de calificări din Spania a fost japonezul Kamui Kobayashi de la Sauber. Acesta a reuşit să rămână în top 10 şi a disputat şi al treilea segment al sesiunii de calificări.

Michael SchumacherMarele Premiu al Spaniei începe mâine la ora 15 şi va fi transmis live pe TVR1.

Poz Pilot Echipă

1. Webber Red Bull-Renault

2. Vettel Red Bull-Renault

3. Hamilton McLaren-Mercedes

4. Alonso Ferrari

5. Button McLaren-Mercedes

6. Schumacher Mercedes

7. Kubica Renault

8. Rosberg Mercedes

9. Massa Ferrari

10. Kobayashi Sauber-Ferrari

11. Sutil Force India-Mercedes

12. de la Rosa Sauber-Ferrari

13. Hulkenberg Williams-Cosworth

14. Petrov Renault

15. Buemi Toro Rosso-Ferrari

16. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari

17. Liuzzi Force India-Mercedes

18. Barrichello Williams-Cosworth

19. Trulli Lotus-Cosworth

20. Kovalainen Lotus-Cosworth

21. Glock Virgin-Cosworth

22. di Grassi Virgin-Cosworth

23. Chandhok HRT-Cosworth

24. Senna HRT-Cosworth

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.