Marele Premiu al statului Singapore – Prima cursă nocturnă

Autor: Silviu Draganescu 28 sept. 2008 Formula 1
Marele Premiu al statului Singapore – Prima cursă nocturnă

Grila de start nu-i dădea motive spaniolului să creadă că are şanse măcar la un podium, după ce o problemă cu pompa de combustibil l-a aruncat în calificări abia pe locul 15. La apariţia luminilor verzi, Massa a reuşit să păstreze prima poziţie, cu Hamilton pe doi şi Kimi Raikkonen pe trei, aceştia reuşind în scurt timp să se distanţeze de restul plutonului.

Alonso, care a câştigat trei locuri în primul tur, a intrat primul la boxe după doar 12 treceri ale liniei de start, pentru ca doar 3 tururi mai târziu coechipierul Piquet să fie implicat într-un accident suficient de grav cât să impună intrarea Safety-Car-ului. Cele două maşini Red Bull au reuşit să intre la boxe înainte de închiderea lor, însă Rosberg şi Kubica au trebuit mai târziu să sufere o penalizare pentru alimentarea în momentele interzise.

Tot la boxe Massa a primit culoarea verde de plecare mult prea devreme, plecând cu furtunul de alimentare încă ataşat, pentru a aştepta la capătul liniei boxelor venirea mecanicilor ce erau ocupaţi între timp cu maşina lui Raikkonen. Într-un final brazilianul a revenit în cursă pe ultimele locuri, de unde s-a chinuit până la final.

Între timp, Fernando Alonso a preluat conducerea şi nu a mai predat-o până la finalul cursei, fiind urmat de Nico Rosberg şi Lewis Hamilton. O zi neagră pentru cei de la Ferrari, cu ambii piloţi străduindu-se să meargă corect. Kimi Raikkonen a abandonat cu doar câteva tururi înainte de final, pierzând controlul într-o curbă, în timp ce Felipe Massa a terminat doar în faţa lui Fisichella, pe locul 13.

În campionatul piloţilor Hamilton are acum un avans de 7 puncte faţă de brazilian, cu doar 3 curse înainte de final.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide