Marele Premiu al statului Singapore - Prima cursă nocturnă

Pilotul spaniol de la Renault reuşeşte nu doar primul podium din acest an, dar şi prima victorie în cadrul primei curse de Formula 1 desfăşurate pe timp de noapte.

Marele Premiu al statului Singapore - Prima cursă nocturnă Marele Premiu al statului Singapore - Prima cursă nocturnă

Grila de start nu-i dădea motive spaniolului să creadă că are şanse măcar la un podium, după ce o problemă cu pompa de combustibil l-a aruncat în calificări abia pe locul 15. La apariţia luminilor verzi, Massa a reuşit să păstreze prima poziţie, cu Hamilton pe doi şi Kimi Raikkonen pe trei, aceştia reuşind în scurt timp să se distanţeze de restul plutonului.

Alonso, care a câştigat trei locuri în primul tur, a intrat primul la boxe după doar 12 treceri ale liniei de start, pentru ca doar 3 tururi mai târziu coechipierul Piquet să fie implicat într-un accident suficient de grav cât să impună intrarea Safety-Car-ului. Cele două maşini Red Bull au reuşit să intre la boxe înainte de închiderea lor, însă Rosberg şi Kubica au trebuit mai târziu să sufere o penalizare pentru alimentarea în momentele interzise.

Tot la boxe Massa a primit culoarea verde de plecare mult prea devreme, plecând cu furtunul de alimentare încă ataşat, pentru a aştepta la capătul liniei boxelor venirea mecanicilor ce erau ocupaţi între timp cu maşina lui Raikkonen. Într-un final brazilianul a revenit în cursă pe ultimele locuri, de unde s-a chinuit până la final.

Între timp, Fernando Alonso a preluat conducerea şi nu a mai predat-o până la finalul cursei, fiind urmat de Nico Rosberg şi Lewis Hamilton. O zi neagră pentru cei de la Ferrari, cu ambii piloţi străduindu-se să meargă corect. Kimi Raikkonen a abandonat cu doar câteva tururi înainte de final, pierzând controlul într-o curbă, în timp ce Felipe Massa a terminat doar în faţa lui Fisichella, pe locul 13.

În campionatul piloţilor Hamilton are acum un avans de 7 puncte faţă de brazilian, cu doar 3 curse înainte de final.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.