Max Verstappen va fi cel mai tânăr pilot F1. Şi nici nu are vârsta de permis

Publicat: 19 08. 2014, 10:23

Echipa de Formula 1 Scuderia Toro Roso a anunţat că în sezonul viitor va avea un nou pilot, Max Verstappen. Tânărul Max i se va alătura lui Daniil Kvyat şi îl va înlocui pe francezul Jean-Eric Vergne

Debutul sezonului 2015 de Formula 1, care va avea loc în Australia, va fi scena unui nou record absolut – Verstappen, la doar 17 ani, va fi cel mai tânăr pilot de Formula 1 din istoria competiţiei

Max + monopost de Formula 3 = victorie

Verstappen a activat în Campionatul European Formula 3 – unde a debutat anul acesta şi unde a făcut furori, bifând până în prezent 8 trofee şi având şanse reale la titlu de campion – după o carieră înfloritoare în competiţiile de karting, pe care şi-a început-o la vârsta de şapte ani. 

„Încă de la vârsta de şapte ani, ţelul meu a fost să ajung în Formula 1, iar această oportunitate este un vis devenit realitate.” a declarat acesta. 

Max deja avut ocazia să testeze monopostul F1

Numele olandez Vestrappen a mai fost vehiculat în corelaţie cu cel al Marelui Circ – tatăl lui Max este chiar Jos Vestrappen, fost pilot F1 care a activat în circuitul Marelor Premii în perioada 1994-2003. 

„Îl vedem pe Max ca fiind unul dintre cei mai abili tineri piloţi ai noii generaţii şi credem că dispune de maturitatea şi de forţa mentală necesară pentru a face faţă cu brio acestei provocări.” a declarat şeful echipei Toro Rosso, Franz Tost.

Pilot F1 la 17 ani? Nu putem spune decât că abia aşteptăm sezonul următor al Marelui Circ….