McLaren MP4-23

Autor: Cosmin Iordache 08 ian. 2008 Formula 1

Într-un cadru plin de istorie, Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart, cei de la McLaren ne servesc o porţie de viitor. Viitor ce se anunţă promiţător şi ambiţios, în prim-plan cu un Lewis Hamilton determinat să îşi adjudece coroana de lauri, în al doilea an de prezenţă în arena Marelui Circ.

O performanţă convingătoare ar putea schimba statutul de "Copil Minune" al britanicului în pilot cu un cuvânt greu de spus pe circuitele din Formula 1. Pentru ca ambiţiile sale să devină certitudine, lumina rampei cade şi asupra monopostului, noul McLaren MP4-23, model în care inginerii au investit peste 14000 de ore de muncă.

MP4-23 este o evoluţie a modelului anterior MP4-22, şi de aceea diferenţe vizuale semnificative, faţă de predecesor, nu se întrevăd, au declarat oficialii de la McLaren. Ca o coincidenţă fericită, indicativul purtat de noul monopost, 23, simbolizează vârsta lui Lewis Hamilton.

Detalile tehnice stipulează: motor de 2,4 litri, cu 8 cilindrii, care poate urcă în ture până la 19.000 de rpm, conform reglementărilor FIA, cutie secvenţială cu şapte trepte, semi-automată, unitatea McLaren Electronic System, împrumutată şi Scuderriei pentru acest sezon şi gume Bridgestone Potentza.

Până la prima aliniere la grila de start, este de aşteptat ca aerodinamica monopostului să fie atent studiată şi elementele de caroserie să sufere modificări.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide