Pirelli devine furnizorul oficial de pneuri în Formula 1

Din sezonul viitor, fabricantul italian de pneuri Pirelli devine unic furnizor în Formula 1. Italienii preiau locul lăsat liber de anunţata retragere a celor de la Bridgestone.

Pirelli devine furnizorul oficial de pneuri în Formula 1 Pirelli devine furnizorul oficial de pneuri în Formula 1

Alberto Ascari Formula 1 1952FIA a anunţat astăzi că a ales furnizorul de anvelope pentru Formula 1. Acesta este Pirelli, compania italiană devenind partener al "Marelui Circ" pentru trei ani începând cu sezonul 2011.

Pirelli era deja favorit pentru obţinerea locului lăsat liber de japonezii de la Bridgestone. Aceştia au anunţat că se vor retrage din Formula 1 la finalul acestui sezon.

"Pirelli a fost ales drept unic furnizor de pneuri pentru Campionatul FIA Formula 1 pentru o perioadă de trei ani de zile începând cu 2011," spune comunicatul FIA.

Pe lista finală FIA au mai fost şi companiile Michelin şi Cooper Avon.

Pirelli a mai fost în Formula 1 în perioada de început a acestui sport. Are în palmares 44 de victorii pe circuitele F1. Ultima participare a fost în 1991.

În plus, FIA a mai anunţat o serie de schimbări în regulamentul Formulei 1. Cea mai importantă este revenirea regulei 107%. Aceasta va fi folosită în sesiunile de calificări şi permite calificarea monoposturilor ce obţin un timp cu 107% mai lent decât timpul de pole-position. Regula a fost introdusă prima dată în 1996 pentru a împiedica maşinile prea lente să ajungă în cursă. S-a renunţat la ea în 2002 şi va fi reintrodusă în 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.