Pirelli devine furnizorul oficial de pneuri în Formula 1

Din sezonul viitor, fabricantul italian de pneuri Pirelli devine unic furnizor în Formula 1. Italienii preiau locul lăsat liber de anunţata retragere a celor de la Bridgestone.

Pirelli devine furnizorul oficial de pneuri în Formula 1 Pirelli devine furnizorul oficial de pneuri în Formula 1

Alberto Ascari Formula 1 1952FIA a anunţat astăzi că aales furnizorul de anvelope pentru Formula 1. Acesta este Pirelli,compania italiană devenind partener al "Marelui Circ" pentru treiani începând cu sezonul 2011.

Pirelli era deja favorit pentru obţinerea locului lăsat liber dejaponezii de la Bridgestone. Aceştia au anunţat că se vor retragedin Formula 1 la finalul acestui sezon.

"Pirelli a fost ales drept unic furnizor de pneuri pentruCampionatul FIA Formula 1 pentru o perioadă de trei ani de zileîncepând cu 2011," spune comunicatul FIA.

Pe lista finală FIA au mai fost şi companiile Michelinşi Cooper Avon.

Pirelli a mai fost în Formula 1 în perioada de început a acestuisport. Are în palmares 44 de victorii pe circuitele F1. Ultimaparticipare a fost în 1991.

În plus, FIA a mai anunţat o serie de schimbări în regulamentulFormulei 1. Cea mai importantă este revenirea regulei 107%. Aceastava fi folosită în sesiunile de calificări şi permite calificareamonoposturilor ce obţin un timp cu 107% mai lent decât timpul depole-position. Regula a fost introdusă prima dată în 1996 pentru aîmpiedica maşinile prea lente să ajungă în cursă. S-a renunţat laea în 2002 şi va fi reintrodusă în 2011.