Super Aguri se retrage din F1

După doar doi ani de prezenţă la grila de start, echipa niponă de Formula 1va fi scoasă la vânzare, datorită problemelor financiare. Preţul modic al tranzacţiei va fi de doar un singur dolar.

Super Aguri se retrage din F1 Super Aguri se retrage din F1
Născută din ambiţia fostului pliot japonez Suzuki Aguri şi motorizată de către Honda, team-ul japonez şi-a făcut apariţia în Marele Circ în sezonul 2006, la volanul monopostului fiind niponul Takuma Sato. Lucrurile nu au mers  favorabil pentru Super Aguri şi în 2008 echipa nu va mai apărea pe grila de start, ci pe bursa transferurilor, căutând investitori, dispuşi să plătească preţul de 1 dolar şi să asigure bugetul de 47 de milioane de dolari, necesar pentru un întreg an competiţional.

Posibila salvare ar putea veni din partea unei companii de telefonie din India, Spice Group, în spatele căreia se afla Ratan Tata.  Vitorul proprietar Land Rover şi Jaguar şi părintele automobilului de 2.500 de dolari îşi arată astfel intenţiile serioase de a se implica în tot ceea ce înseamnă automobilism. Tranzacţia ar putea avea drept clauza readucerea pilotului Narain Karthikeyan în Formula 1 şi păstrarea lui Suzuki Aguri la conducerea echipei.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.