Sebastien Loeb merge la Dakar 2016, alături de Peugeot

Ştii deja că Sébastien Loeb deţine recordul la cursa de viteză în coastă Pikes Peak, pe care l-a obţinut într-o maşină făcută de Peugeot. S-ar putea să mai ştii şi că francezul deţine nouă titluri de campion mondial WRC. Ei bine, în primele zile ale lui 2016 o să meargă la celebrul Raliu Dakar, unde s-ar putea să strice un pic ordinea.

Sebastien Loeb merge la Dakar 2016, alături de Peugeot Sebastien Loeb merge la Dakar 2016, alături de Peugeot

Sébastien Loeb, francezul care deţine nouă titluri de campion mondial WRC şi recordul absolut la cursa de viteză în coastă Pikes Peak, a anunţat că s-a alăturat „echipei de vis” Peugeot pentru ediţia din 2016 a celebrului Raliu Dakar.

Loeb îi va avea drept colegi de echipă pe Carlos Sainz (campion mondial în raliuri şi câştigătorul Dakarului din 2010 la categoria auto), Stéphane Peterhansel (care are nu mai puţin de 11 titluri de campion în Dakar) şi Cyril Despres (campion de cinci ori la categoria moto în Dakar).

Fiecare pilot va intra în competiţie alături de modelul numit Peugeot 2008 DKR16, care este o variantă îmbunătăţită a maşinii pregătite de francezi pentru anul acesta.

Comentând decizia, Loeb a spus: „Ce m-a uimit cel mai mult este cum maşina de Dakar e o experienţă complet diferită – în WRC m-am obişnuit să conduc pe lângă obstacole, dar cu maşina asta poţi să conduci pur şi simplu peste ele, şi e nevoie de un pic de timp ca să ai încredere”. 

VIDEO: