10 lucruri utile pe care toți șoferii ar trebui să le aibă în mașină

Autor: ProMotor 28 mai 2020 Știri auto
10 lucruri utile pe care toți șoferii ar trebui să le aibă în mașină

Chiar dacă mulți șoferi pornesc de la premiza că lor nu li se poate întâmpla nimic rău în timp ce conduc, iată 10 lucruri utile pe care toți șoferii ar trebui să le aibă în mașină.

Cum sezonul de vară se apropie rapid, acum este un moment bun pentru a vă pune în ordine mașina. Dacă faceți pană în afara orașului, sau vi se arde un bec, iar magazinul de piese se află la zeci de km distanță, ați putea să remediați problema rapid?

Pentru aceste situații ar trebui să aveți în mașină câteva lucruri esențiale. Consultați lista noastră de lucruri pe care ar trebui să le aveți în mașină, apoi bateți la lemn pentru a nu fi nevoiți să le folosiți vreodată.

Lucruri utile pe care să le ai în mașină

1.Becuri de rezervă

Cei care au sistem de iluminare cu becuri cu halogen ar trebui să aibă la ei rezervă pentru becurile de poziție, frâna, fază lungă sau scurtă. Cele mai frecvente modele sunt H1, H3, H4, H7. În cazul în care te prinde poliția cu un bec ars îți poate suspenda talonul. Așa că e bine să-l ai la îndemână pentru a-l schimba.

2. Cric

Poate fi folositor dacă faci pană.

3. Set de chei tubulare pentru roți

4. Un litru de ulei

E bine să ai în mașină ulei în plus pentru situația în care constați că a scăzut nivelul.

5. Lichid de parbriz

6. Set de siguranțe

Cei care știu unde se află panoul de siguranțe pot să le schimbe singuri. Pe capac este trecută legenda, așa că poți afla repede unde se află siguranța care trebuie schimbată.

7. Set de cabluri cu clești pentru pornire

8. Manualul autoturismului

9. Stingător de incendiu (obligatoriu!)

10. Trusă medicală

Pentru a fi un șofer cât mai responsabil pe lângă cele enumerate, ar fi bine să mai ai în mașină și o lanterna cu alimentare la bricheta sau la baterie (cu clești) cu un cablu cât mai  lung, șufă de tractat de 3 metri cu carabine, niște lichid de răcite + apă distilată, și de ce nu un minicompresor la 12V.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide