13 mașini de fabricație 2019 și 2020 în care n-ai vrea să te afli în timpul unui accident. VIDEO

Autor: ProMotor 02 iun. 2020 Știri auto

Atunci când cumpărăm o mașină, verificăm și rezultatele obținute de modelele preferate la testele de impact Euro NCAP. Siguranța este, pe lângă preț, unul dintre cele mai importante criterii de alegere a unui autoturism nou. Dar care sunt cele mai nesigure mașini de fabricație 2019 și 2020 în cazul unui accident?

GALERIE FOTO

Mat Watson de la CarWow a analizat un singur criteriu al mai multor mașini testate în 2018 și 2019 și intrate în producție în 2019, respectiv 2020. Acesta a vizat, pentru topul său, punctajul obținut de autoturisme în cazul protecției oferite pasagerilor adulți.

Tetele EuroNCAP notează protecția pentru ocupanții adulți, pentru copiii aflați la bord, pentru participanții vulnerabili la trafic (pietoni și bicicliști) și pentru sistemele de asistență cu care sunt echipate mașinile. Deci care sunt cele mai nesigure mașini noi în cazul  unui accident?

  1. Citroen C5 Aircross – 5 stele

În partea inferioară a clasamentului celor mai nesigure mașini se află Citroen C5 Aircross. Acesta oferă 89% pentru protecția ocupanților adulți. În cazul unui impact frontal, tibiile adulților aflați la bord sunt în pericol.

  1. Volkswagen Sharan – 4 stele

Noul Volkswagen Sharan a fost supus unei tirade de critici după ce o portieră s-a deschis în timpul simulării de impact lateral desfășurate de Euro NCAP, crescând astfel pericolul ca un ocupant al mașinii să fie aruncat în afară.

  1. SsangYong Korando – 5 stele

Deși a luat cinci stele Euro NCAP, SsangYong Korando a bifat doar 88% pentru protecția ocupanților adulți. Acest lucru pentru că SUV-ul de clasă mare oferă protecție superficială asupra pieptului celor aflați la bord în cazul unui impact lateral.

  1. Kia Ceed – 4 stele

Kia Ceed se mulțumește tot cu un punctaj de 88% pentru protecția pasagerilor adulți. Umerii celor aflați la bord sunt expuși unei vătămări serioase în situația unui impact lateral.

  1. Porsche Taycan – 5 stele

Prima electrică de serie de la Porsche, Taycan, a fost notată cu 85% pentru protecția pasagerilor adulți. Experții Euro NCAP au identificat o protecție superficială asigurată de sportiva germană cu emisii zero în cazul unei coliziuni față-spate.

  1. Opel Corsa – 4 stele

Opel/Vauxhall Corsa își trece și el numele pe lista celor mai nesigure mașini din 2019 și 2020 în ceea ce privește comportamentul în cazul unui impact. 84% este punctajul obținut pentru protecția adulților, care ar putea fi puși în pericol atunci când mașina este lovită din spate.

  1. BMW Seria 1 – 5 stele

BMW Seria 1 a obținut cinci stele la testele de siguranță, dar protecția ocupanților adulți, cea luată în considerare în acest top, a fost notată cu doar 83%. Seria 1 a fost criticat de experții în siguranță pentru protecția oferită în cazul unei coliziuni față-spate.

  1. Jeep Renegade – 3 stele

Grupul FCA își face simțită prezența în top. 82% pentru protecția adulților a înregistrat Jeep Renegade. Acesta asigură o protecție superficială în impact frontal, dar și în cazul unui impact lateral, caz în care pieptul celor aflați la bord este zona expusă unui pericol major.

  1. Volkswagen Up/Skoda Citigo/SEAT Mii – 3 stele

Cele trei mașini de oraș, care au la bază aceeași platformă și sunt puse în mișcare de aceleași motoare, au obținut un punctaj de 81% în ceea ce privește protecția adulților. În cazul unui impact frontal, zona pieptului celor aflați la bord este vulnerabilă.

  1. Jeep Cherokee – 4 stele

SUV-ul Jeep Grand Cherokke a fost notat cu 80% în ceea ce privește protecția adulților. Euro NCAP critică modelul Grupului FCA pentru protecția oferită în cazul unei lovituri din lateral și în cazul unei coliziuni față-spate.

Top 3 cele mai nesigure mașini din 2019 și 2020 în caz de accident, aflate acum pe piață

  1. Suzuki Jimny – 3 stele

Doar 73% este procentajul trecut în contul protecției adulților care călătoresc cu Suzuki Jimny. La testul de impact frontal, airbag-ul nu a avut suficientă presiune atunci când s-a declanșat, capul manechinului lovind astfel volanul.

  1. Jeep Wrangler – 1 stea

Off-roader-ul Jeep Wrangler a înregistrat un eșec major la testele Euro NCAP. Și-a trecut numele pe lista celor mai nesigure mașini produse în 2018 și 2019, cu 50% pentru protecția ocupanților adulți, din cauza montanților față și pedalierului, care au suferit deformări majore în cadrul simulării de impact frontal.

  1. Fiat Panda – zero stele

Fiat Panda este cea mai nesigură mașină nouă disponibilă, la această oră, pe piața europeană. 45% pentru protecția ocupanților adulți. Mașina de oraș a înregistrat rezultate dezastruoase în toate simulările de impact, ceea ce i-a atras o notare fără precedent: zero stele!

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide