Cât costă să montezi parbrizul mașinii la domiciliu

Autor: Radu Țuțulan 16 nov. 2023 Știri auto

Dacă ai avut parte de un eveniment neplăcut și vrei să înlocuiești parbrizul la domiciliu, e important să știi cât costă această intervenție. De asemenea, ar fi bine să cunoști ce preț e perceput, în general, de o firmă autorizată să execute astfel de lucrări.

Parbrizul unei mașini este considerat un element de siguranță foarte important. De aceea, nici la ITP nu poți obține autorizația de circulație decât dacă acesta este intact.

O crăpătură minoră sau o zgârietură, nu reprezintă o problemă. Însă atunci când parbrizul este spart pe o suprafață mai mare, trebuie înlocuit.

Ce preț are un parbriz?

Prețul unui parbriz variază în funcție de tipul de mașină pe care trebuie montat acesta. În general, valoarea unui parbriz pornește de la aproximativ 200 de lei, dar poate ajunge la câteva mii de lei.

Unele modele de parbriz au filtru UV, senzori de lumină sau ploaie încorporați, reducere de zgomot sau Head Up Display. Prețul unui astfel de parbriz, de exemplu, depășește 9.000 de lei în oferta unui magazin de piese auto.

Dar, în general, prețul unui parbriz simplu, pentru Dacia, Opel sau Volkswagen, nu ar trebui să depășească 300-400 de lei.

Cât costă să montezi parbrizul la domiciliu?

Dacă ai ustensilele necesare, poți înlocui singur parbrizul acasă. Vei scuti câteva sute de lei, cât e manopera pe care o percep, în general, firmele care montează parbrize.

Dar, indicat este să apelezi la serviciile unor profesioniști, care pot oferi și garanție pentru lucrare. Mai ales că multe oferă acum servicii de înlocuire a parbrizului la domiciliu.

Dacă ai un Logan din 2012, să zicem, și vrei să-i înlocuiești parbrizul acasă, te costă 450 de lei cu totul. Adică manoperă și parbriz nou. Noi trimitem două persoane cu toate echipamentele necesare – ventuze, adeziv, cutter special pentru îndepărtarea vechiului adeziv, și așa mai departe. Se face programare și noi venim, înlocuim, iar la final oferim și garanție 12 sau 24 de luni. Durează cel mult 20 de minute această operațiune”, a explicat pentru ProMotor reprezentantul unei firme din București care se ocupă cu înlocuirea de parbrize.

Acesta a mai spus că înlocuirea parbrizului se poate face în orice loc dorește clientul. Și în parcarea unui mall, la serviciu, chiar și în spatele blocului. Important e să se facă o programare anterior.

Poți circula cu mașina dacă ai parbrizul spart?

Pe parbriz este interzis să lipești, de exemplu, obiecte, afișe sau folii care obturează vizibilitatea șoferului.

Aceeași situație este și dacă ai parbrizul spart. Pentru că prin acea zonă nu ai o vizibilitate optimă, nu vei trece de inspecția tehnică periodică decât dacă înlocuiești parbrizul.

Dacă este vorba, însă, de o mică fisură sau un punct în care a sărit sticla, atunci nu ar trebui să fie o problemă pentru a trece de ITP. Condiția este ca această fisură să nu afecteze în niciun fel vizibilitatea șoferului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide