4 probleme des întâlnite la mașinile cu cutie de viteze automată

Autor: Marius Vișan 20 mai 2020 Știri auto
4 probleme des întâlnite la mașinile cu cutie de viteze automată

Mașinile cu cutie de viteze automată erau cândva simbolul luxului. Deși sunt mai puțin populare în această zonă a Europei, mașinile cu acest tip de transmisie au apărut din nevoia de confort. De-a lungul anilor vehiculele cu transmisie automată s-au dovedit a fi din ce în ce mai performante și eficiente.

Avantajul principal al transmisiilor automate este că acela că sunt pur și simplu mai ușor de utilizat. Cutia își alege singură treapta de care are nevoie, nefiind nevoie ca șoferul să coreleze acest lucru cu viteza. Oricât de convenabile sunt ele, tot nu sunt ferite de problemele care pot să apară în urma folosirii îndelungate și a uzurii.

Probleme care pot apărea la o cutie automată

1. Schimbare nereușită

Transmisia este construită pentru a distribui puterea motorului la intervalul potrivit. Când schimbați o treaptă de viteză și mașinii dumneavoastră îi ia mai mult ca să răspundă decât ar trebui, aceasta ar putea fi problema legată de transmisie.

2. Miros neplăcut

Transmisia folosește substanțe care ajută la ungere și la îndeplinirea funcțiilor în parametri normali. Dacă apare un miros de arsură în timpul schimbului de viteze este posibil ca lichidul de transmisie să fiarbă.

3. Sunete ciudate

Dacă apar sunete în interiorul cutiei, la punerea în drive sau marșarier, ar putea fi un semn că transmisia are o problema și că este timpul să vizitați un mecanic profesionist.

4. Scurgeri ale lichidului de transmisie

Petele de sub mașină ar putea fi un semn că există scurgeri. Un sfat în acest sens este să căutați locurile unde ar putea fi scurgerea. Puteți să lăsați câteva bucăți de carton sub autovehicul peste noapte și să verificați eventualele semne de dimineață.

Aveți în vedere aceste probleme ale transmisiei automate și luați măsuri imediat ce apar, altfel ele se pot agrava și pot duce la defecțiuni și mai mari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide