O listă cu 8 cele mai fiabile SUV-uri de dimensiuni medii care merită atenție în 2023. Modele pentru America de Nord

Autor: Marius Vișan 03 mart. 2023 Știri auto

Canadienii de la Car Help Corner au făcut o listă cu cele mai fiabile SUV-uri de dimensiuni medii care pot fi achiziționate în 2023.

Lista se bazează pe surse de încredere cum ar fi Consumer Reports, o organizație americană non-profit de protecție a consumatorilor. Această testează de la produse tehnologice și automobile, până la servicii financiare și de sănătate.

Topul mai are la baza și informații furnizate de iSeeCars.com, un motor de căutare auto care ajută utilizatorii să găsească și să compare mașini aflate la vânzare.

Fiind un top făcut de canadieni sunt pomenite modele care sunt vândute în America de Nord. Cu toate acestea, fiabilitatea unei mașini nu cunoaște granițe, iar unele modele de mașini pot fi cumpărate și în țări de pe alte continente. Primele două SUV-uri menționate sunt Mazda CX-9 și Honda Passport.

Top 8 cele mai fiabile SUV-uri recomandate de canadieni

VIDEO

8.Mazda CX-9: SUV fiabil de dimensiuni medii

Acest model a avut puține probleme de fiabilitate în decursul timpului. Vine cu un motor turbo de 2,5 litri Skyactiv cu 4 cilindri și o transmisie automată cu șase trepte, cu tracțiune față sau integrală.

CX-9 oferă o manevrabilitate și un confort de rulare excelente, un spațiu interior bine conceput și o listă lungă de caracteristici de calitate, în special în versiunile superioare. Cu toate acestea, scaunele de pe al treilea rând sunt cam înghesuite pentru doi adulți.

7. Honda Passport

Honda Passport este un SUV cu performanțe bune, capacitate de tractare și capacitate de rulare în off-road. Motorul său V6 de 3,5 litri a fost folosit pe mai multe vehicule Honda timp de mai mulți ani și produce o putere suficientă pentru tractarea remorcilor/rulotelor. Are transmisie automată cu 9 trepte, tracțiune integrală, o gardă la sol mare și un interior spațios. Cu toate acestea, dacă luxul este o prioritate, alte opțiuni de SUV-uri pot fi mai potrivite.

6. MDX este un SUV de lux, fabricat de divizia de lux a Honda, Acura

Acura MDX utilizează aceleași componente Honda de încredere care se regăsesc pe multe vehicule Honda, inclusiv motorul V6 de 3,5 litri, transmisia automată cu 10 trepte și tracțiunea integrală. MDX este cunoscut pentru manevrabilitatea și performanțele sale excelente, precum și pentru interiorul său spațios și bine proiectat.

5. Honda Pilot 2023 a fost complet reproiectat

Acesta vine cu o versiune actualizată a motorului V6 de 3,5 litri, cu o transmisie automată cu 10 trepte și posibilitatea de a alege între tracțiune față sau integrală. Cele mai mari actualizări se văd în interiorul spațios, cu o listă lungă de caracteristici de siguranță activă, sistem de infotainment cu ecran tactil și o dispunere simplă a comenzilor. Honda Pilot oferă o călătorie confortabilă pentru adulții din toate cele trei rânduri de scaune și un spațiu de încărcare amplu atunci când scaunele din spate sunt rabatate.

4. Toyota Highlander

Toyota Highlander este un SUV cu trei rânduri de scaune, care există pe piață de peste două decenii, fiind cunoscut pentru fiabilitatea sa. Deși motorul V6 de 3,5 litri al generației anterioare și-a dovedit calitățile, modelul 2023 îl înlocuiește cu un motor turbo cu patru cilindri nou-nouț, ceea ce face ca Highlander Hybrid să fie o opțiune mai dezirabilă. Interiorul este bine conceput, cu caracteristici folositoare, un sistem de infotainment bun și o mulțime de tehnologii de siguranță activă.

3. Lexus RX

Timp de peste două decenii, Lexus RX a fost o forță dominantă în segmentul SUV-urilor de lux, renumit pentru fiabilitatea și calitatea construcției sale. RX oferă o gamă largă de opțiuni, inclusiv versiuni standard (cu motor termic), hibride și un hibrid plug-in cu o autonomie electrică de până la 50 km.

În timp ce RX 500h, cu un tren de rulare de performant, este o alegere excelentă, RX350h, mai puțin costisitor, este totodată și mai economic atunci când vine vorba de consumul de combustibil. Cu un interior luxos, un spațiu de încărcare amplu și o valoare de revânzare excelentă, RX este o alegere de top pentru cei care caută un SUV fiabil pe care să-l dețină pe termen lung.

2. Toyota 4Runner

Toyota 4Runner este un SUV foarte fiabil, construit pentru a rezista în timp cu reparații minime. Are o reputație uimitoare de fiabilitate și este cunoscut pentru motorul său V6 de 4 litri și pentru sistemul simplu de tracțiune integrală.

4Runner este, de asemenea, capabil în off-road și are un interior surprinzător de încăpător, cu un spațiu de încărcare amplu. Deși poate că nu are cea mai modernă tehnologie sau cea mai bună economie de combustibil, este un SUV robust, de modă veche, care îi atrage pe cei care acordă atenție durabilității față de caracteristicile moderne.

1. Lexus GX 460 este considerat SUV-ul numărul unu pe listă

Asta se datorează fiabilității și caracteristicilor sale de lux. Lexus GX 460 împarte aceeași platformă cu Toyota Prado și 4Runner și este cunoscut pentru motorul V6 de 4,6 litri, rezistent și fiabil. În ciuda faptului că nu este eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, GX este confortabil de condus și are capacități off-road deosebite, precum și o capacitate de tractare excelentă. Interiorul este mai spațios și mai luxos decât cel al modelului 4Runner, cu locuri pentru până la șapte pasageri.

Reputația de fiabilitate a lui GX îl face unul dintre cele mai bune SUV-uri de cumpărat de pe piață.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide