A fost atribuit ultimul lot din autostrada A7. Lucrările încep pe 2 mai

Autor: Bogdan Bârliga 14 apr. 2023 Știri auto

Autorizaţia de construire pentru ultimul lot al autostrăzii A7 pe tronsonul Bacău-Paşcani (Mirceşti-Paşcani) a fost emisă joi, iar ordinul pentru începerea lucrărilor pe cei 28,09 km ai acestui tronson va fi emis în data de 2 mai.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, susține pe pagina sa de Facebook că acest tronson trebuie finalizat în cel mult 30 de luni de la semnarea contractului. Lotul 3 al autostrăzii Bacău-Paşcani, parte din Autostrada Moldovei (A7), are o valoare contractuală de 1,76 miliarde de lei (fără TVA) şi este finanţat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Autostrada “Moldovei” A7 are o lungime de aproape 440 de kilometri și leagă orașul Ploiești de Siret, ajungând până la granița cu Ucraina. Porțiunea de drum dintre Ploiești și Pașcani trebuie construită până în anul 2026 conform obligațiilor asumate de statul român prin PNRR.

Va fi gata la timp Autostrada A7?

Autorizaţia de construire pentru ultimul lot al autostrăzii Bacău-Paşcani (Mirceşti-Paşcani) a fost emisă joi și lucrările pe cei 28,09 km ai acestui tronson trebuie să înceapă pe data de 2 mai 2023. „Prin Autorizaţia de Construire emisă astăzi se asigură front de lucru pe 250 de km constructorului român care şi-a adjudecat toate secţiunile din A7 de la Buzău la Paşcani (10 dintre cele 13 loturi ale #A7, finanţate prin PNRR)”, precizează ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu într-o postare pe contul personal de Facebook.

Secţiunea de autostradă Bacău-Paşcani are o lungime de 77 de km, o valoare de 4,68 miliarde de lei (fără TVA) şi este formată din 3 loturi: lotul 1 Săuceşti-Trifeşti de 30,3 km, lotul 2 Trifeşti-Gherăeşti/Mirceşti, de 18,9 km, şi lotul 3 Mirceşti-Paşcani, de 28,09 km.

Și directorul general al companiei de drumuri, Cristian Pistol, a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că pe acest lot vor fi construite 3 noduri rutiere, 7 poduri, 2 pasaje și 32 de podețe. Durata contractului este de 30 de luni și acest lot va costa 1,76 miliarde de lei (fără TVA) pentru execuția lucrărilor.

În luna aprilie 2023 toate cele 13 loturi ale Autostrăzii Moldovei A7 au autorizație de construire și termenul de finalizare este anul 2026. A7 are o lungime de aproape 440 de kilometri și leagă Ploiești de Siret, ajungând practic până la granița cu Ucraina. Porțiunea de drum dintre Ploiești și Pașcani trebuie construită până în anul 2026, acest tronson fiind prins în finanțarea oferită prin Programul PNRR al Uniunii Europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook/Cristian Pistol


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide