A fost deschisă lista de rezervări pentru cel mai puternic model fabricat vreodată de BMW. Noul XM LABEL RED intră în producție la toamnă

Autor: Bogdan Bârliga 27 feb. 2023 Știri auto

Sistemul de propulsie M Hybrid pentru BMW XM oferă o putere totală de 653 CP și la momentul prezentării noul model era cel mai puternic model al mărcii din istorie.

Între timp divizia BMW M a revenit asupra acestui model și decis să ofere în serie limitată o nouă versiune XM denumită Label Red.

Mai multă putere pentru BMW XM

Sistemul M Hybrid pentru BMW XM se bazează pe un motor V8 nou dezvoltat, care îmbină tehnologia M TwinPower Turbo cu funcţionarea în regim înalt de turaţii.

Propulsorul de 4,4 litri are o galerie de evacuare transversală şi un proces optimizat de separare a uleiului. Motorul cu opt cilindri este asistat de un motor electric integrat în transmisia M Steptronic cu opt trepte.

Puterea de propulsie a motorului electric este disponibilă chiar de la demaraj și sistemul de propulsie M HYBRID produce un cuplu maxim total de 800 Nm (motorul termic cu până la 650 Nm combinat cu motor electric care dezvoltă până la 280 Nm).

BMW XM

Printr-un angrenaj de demultiplicare, cuplul maxim efectiv al motorului electric este de 450 Nm la intrarea transmisiei.

Puterea generată de cele două motoare este transferată către şosea prin sistemul de tracţiune integrală M xDrive cu o configuraţie orientată spre puntea spate și modul 4WD Sport.

A fost introdus și modul 4WD Sand, care a fost conceput special pentru a conduce suprafeţe acoperite cu nisip. În plus, şi funcţionarea diferenţialului M Sport de pe puntea spate este complet variabilă.

BMW XM accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde și poate rula cu o viteză maximă de 270 km/h.

Ce trebuie să știm despre BMW XM Label Red

Acest model este cel mai puternic automobil de serie omologat de stradă din istoria BMW M GmbH și o putere totală a sistemului de 748 CP (generată prin combinaţia dintre motorul termic de până la 585 CP şi sistemul de propulsie electric cu până la 197 CP).

a-fost-deschisa-lista-de-rezervari-pentru-cel-mai-puternic-model-fabricat-vreodată-de-bmw-noul-xm-label-red-intra-in-productie-la-toamna
BMW XM Label Red

BMW XM Label Red dispune de un cuplu maxim al sistemului de 1.000 Nm generat prin combinarea motorului termic cu până la 750 Nm şi propulsia electrică cu până la 280 Nm.

Cel mai puternic model fabricat vreodată de BMW în serie va fi produs doar în 2.000 de unități. Prețul de bază pentru BMW XM în România începe de la 170.051 euro cu TVA inclus și reprezentații companiei bavareze declarau la finalul anului trecut că au deja 15 comenzi ferme pentru acest model la noi.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide