BMW XM a înregistrat deja 15 comenzi în România

Autor: Marius Vișan 21 oct. 2022 Știri auto

A avut loc avanpremieră la București a noului SUV BMW XM. S-a întâmplat la mai puțin de trei săptămâni de la prezentarea primelor fotografii oficiale. Modelul german a înregistra deja 15 comenzi în România.

Cu aproape şase luni înainte de debutul oficial în showroomurile din România, un prototip BMW XM a venit pentru trei zile în România. BMW XM s-a prezentat astfel publicului din România sub forma unui prototip de preproducţie.

„Înainte de eveniment şi la mai puţin de trei săptămâni de la publicarea primelor imagini oficiale, deja 15 clienți au ales să depună un avans pentru noul model înainte de eveniment. Este o performanță remarcabilă pentru un model atât de exclusivist”, spune Dr. Josef Reiter, Directo General BMW Group România.

BMW XM este un model nou, care vine la aniversarea de 50 de ani a BMW M. Este primul model M dedicat, fără un corespondent în gama BMW, după legendarul BMW M1. XM marchează multe premiere pentru companie, atât în ceea ce privește tehnologia, cât și poziționarea și soluțiile de design.

BMW XM este primul hibrid plug-in de înaltă performanță al mărcii, îmbinând sportivitatea de top cu eficiența condusului electric în oraș de până la 88 km. Performanțele dinamice sunt asigurate de un propulsor V8 pe benzină, cu două turbine twin scroll. Un motor electric şi un sistem de baterii asigură o putere totală de 653 CP şi un cuplu maxim de 800 Nm.

Cel mai puternic model de serie fabricat până acum de BMW

Dualitatea performantă-rafinament a noului model este reflectată şi la interior, într-o îmbinare unică de cockpit pentru locurile din față și o atmosferă luxoasă pentru locurile spate. Rafinamentul este demonstrat de o serie de detalii sofisticate. Aici trebuie remarcate siglele BMW gravate pe lunetă – o referinţă la designul BMW M1 şi, în egală măsură, la soluţiile tehnologice prezentate pe vision car-ul BMW i Vision Circular. La fel de spectaculoase şi prezentate în premieră pe un model BMW sunt materialele noi, aşa cum este noua piele Vintage folosită în combinaţii bicolore contrastante, sau plafonul sculptat tridimensional şi iluminat cu 100 de surse LED.

„Am avut privilegiul să-l prezentăm în avanpremieră, cu mult înainte de lansare pe piață. Este o confirmare a aprecierii de care se bucură noul model în România. Ne-am dorit să punem în scenă noul model într-o prezentare dinamică, pusă în valoare prin exprimare artistică şi care să evoce valorile extrovertite BMW XM – remarcabil prin performanțe şi designul curajos”, a declarat Andreea Ciglenean, Brand Manager BMW Group România.

În România, prețul pentru BMW XM este de 142.900 Euro fără TVA (170.051 Euro cu TVA inclus).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ciprian Mihai - BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide