A început montarea de atenuatori de impact pe șoselele din România. Cum arată și în ce zone se vor monta?

Autor: ProMotor 18 feb. 2020 Știri auto

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a anuntat ca se vor monta atenuatori de impact pe Autostrada Vestului, mai exact pe lotul dintre Traian Vuia si Remetea Mare.

„Până acum, amortizoarele au fost montate la nodurile rutiere Cunța, Lancrăm, Sebeș Vest, pe ambele căi, iar astăzi echipele se află în nodul Orăștie. Va urma montarea la nodul Simeria, după care echipele se vor muta pe lotul A1 Traian Vuia – Remetea Mare”, au precizat reprezentanții DRDP Timișoara.

GALERIE FOTO

Atenuatorii de impact protejează pasagerii vehiculelor în momentul unei eventuale părăsiri a drumului și a ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părții carosabile. Sistemele determină oprirea controlată, care poate duce la diminuarea consecințelor în cazul unei nedorite coliziuni.

„Pe raza DRDP Timişoara, atenuatorii de impact sunt amplasați pe autostrăzile A1 și #A6, la ieșirile din nodurile rutiere și la intrările în spațiile de servicii, în 32 de poziții kilometrice. Aceștia vor înlocui și/sau suplini elementele montate până în prezent pentru semnalizarea acestor puncte sensibile”, arată un comunicat al DRDP Timișoara.

Atenuatori de impact pe Valea Oltului

În Craiova se montează pe DN 7, Valea Oltului, atenuatoi de impact la capătul parapetelor. Acestea au rolul de a atenua forța unui eventual impact și scad sansele de rănire gravă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opiniatimisoarei.ro



Comentarii
Inchide