Accident devastator după o depășire neregulamentară: doi morți și doi răniți – VIDEO

Autor: George Cristea 23 dec. 2020 Știri auto

Un accident devastator s-a produs în județul Iași după o depășire neregulamentară. Două persoane au decedat și două au fost rănite în urma impactului.

Intră în Galeria FOTO

Accidentul s-a produs marți sera pe DN28, în localitatea Strunga din județul Iași, pe fondul unui carosabil uscat. Cel mai probabil cauza accidentului a fost o depășire neregulamentară, pe un sector marcat cu linie continuă, într-o curbă fără vizibilitate.

Autoritățile au fost alertate în jurul orei 21:14 printr-un apel la 112 că un accident grav s-a produs în localitatea Strunga, pe drumul european E583. Una dintre mașini a tăiat axul drumului și a lovit frontal o altă mașină care circula regulamentar din sens opus.

Potrivit ISU Iași, la locul accidentului au fost mobilizate o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat și un echipaj de la serviciul de ambulanță Iași. În urma accidentului rutier au rezultat patru victime, o femeie de 31 ani și 3 bărbați de 47, 28 și 22 ani. Două victime au fost găsite încarcerate, iar alte două au fost declarate decedate.

Femeia de 31 de ani și bărbatul de 28 de ani au fost transportați la unitatea de primiri urgențe a spitalului Sfântul Spiridon din Iași.

Accident devastator după o depășire neregulamentară: Alte cazuri trase la indigo

Cauzele producerii accidentului sunt cercetate de echipajele politiei rutiere. Din primele imagini se pare că șoferul uneia dintre mașini s-a angajat într-o depășire neregulamentară într-o curbă fără vizibilitate.

Un accident similar s-a petrecut în urmă cu trei luni în județul Cluj.  O femeie a murit, iar alte patru persoane au ajuns la spital cu răni grave în acel accident, produs tot în urma unei depășiri neregulamentare.

Depășirea neregulamentară este, alături de viteza excesivă, una dintre cauzele majore de accidente grave. De-a lungul timpului au existat accidente răsunătoare, produse de persoane publice care au depășit neregulamentar și au produs accidente grave.

În cel mai recent caz, mașina care îl transporta pe ministrul Transporturilor Lucian Bode a depășit coloana de mașini pe Valea Oltului și a provocat un astfel de accident. În ciuda mediatizării evenimentului, nicio persoană nu a fost audiată de procurori în cazul acestui accident. Din fericire, acesta nu s-a soldat cu pierderi de vieți omenești.

Un alt caz celebru a fost accidentul provocat de un alt demnitar. În decembrie anul trecut, mașina fostului ministru Daniel Chițoiu a pătruns pe contrasens și s-a ciocnit cu o altă mașină condusă regulamentar, omorând două persoane aflate în aceasta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide