Accident feroviar la Lugoj. O mașină a fost lovită de tren – FOTO

Autor: Promotor 12 iul. 2020 Știri auto

O persoană a fost rănită în această dimineață (12 iulie), în urma unui accident feroviar care a avut loc la Lugoj, județul Timiș.

„ISU Timiș a fost solicitat să intervină la un accident feroviar, produs la trecerea la nivel cu calea ferată în municipiul Lugoj, unde trenul Interregio 1818, ruta Timișoara-Târgu Mureș, în care se aflau 33 de călători a surprins un autoturism. La locul intervenției s-a deplasat Detașamentul Lugoj cu o autospecială de primă intervenție, o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD, 10 ofițeri”, a transmis ISU Timiș.

Șoferul autoturismului este singura persoană rănită. El a fost asistat de echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital. Călătorii din tren nu au avut probleme medicale.

Potrivit Centrului Infotrafic din IGPR, circulația feroviară a fost oprită pentru aproximativ o oră pe secția de cale ferată 212.

Incidentele de acest fel se tot repetă în ultima perioadă

Acum aproximativ două săptămâni, ISU Timiș a fost solicitat să intervină la un accident feroviar produs la trecerea la nivel de calea ferată în comuna Pădureni. În accident a fost implicat o locomotivă care asigură transportul de persoane pe ruta Timișoara Nord – Moravița, tren în care se aflau 30 de călători, și un autoturism în care se afla doar șoferul.

Polițiștii spun că accidentul s-a produs din cauza șoferului, un bărbat în vârstă de 55 de ani. Acesta circula dinspre Smithfield și nu s-a asigurat la trecerea la nivel de cale ferată de la km 19+850.

Lipsa barierelor la toate trecerile la nivel cu calea ferată din țara noastră face ca acest tip de accidente să se tot repete.

Nici mașinile de poliție nu sunt scutite de astfel de evenimente

În luna mai, o mașină de poliție a fost spulberată de tren la o trecere la nivel cu calea ferată în județul Prahova. Patru persoane, trei jandarmi și un polițist local, se aflau la bord.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ISU



Comentarii
Inchide