Aceasta e cea mai „periculoasă” culoare de mașină! Șansele de a face accident sunt foarte mari

Autor: Radu Țuțulan 23 feb. 2024 Știri auto

În Marea Britanie a fost realizat un studiu care a scos la iveală care e cea mai „periculoasă” culoare de mașină. Șoferii care conduc aceste vehicule au mari șanse de a fi implicați într-un accident rutier.

O cercetare realizată în Anglia arată ce culori au avut, în general, mașinile implicate în accidente rutiere.

După ce au fost analizate suficiente date, autorii studiului au dezvăluit care este culoarea cel mai des întâlnită în cazul mașinilor accidentate.

Aceasta este cea mai „periculoasă” culoare de mașină

Cercetarea făcută de britanici a arătat că cea mai „periculoasă” culoare de mașină este cea a canarului. Aproape 23% dintre vehiculele implicate în evenimente rutiere au fost de culoare galbenă.

În acest clasament al culorilor „periculoase” urmează cea roșie. Aproximativ 19% dintre accidente au implicat mașini roșii.

De asemenea, vehiculele negre, cele mai populare în rândul britanicilor, sunt „periculoase”. În peste 18% dintre accidentele petrecute pe drumurile din Marea Britanie au fost implicate mașini de culoare neagră.

Mașinile galbene și roșii sunt adesea alese de șoferii care doresc să iasă în evidență și s-ar putea să își asume riscuri mai mari, ceea ce duce la mai multe accidente. Aceste culori sunt populare și pentru mașinile sport, ceea ce îi poate tenta pe șoferi să meargă cu viteze mai mari”, a spus expertul Matas Buzelis, citat de publicația The Sun.

Care este cea mai „sigură” culoare de mașină

Studiul a dezvăluit că peste aproape 16% dintre mașinile implicate într-un accident rutier aveau culoarea gri.

În alte aproximativ 15.5% dintre accidente au fost implicate mașini de culoare albastră.

Iar cea mai sigură culoare se pare că este maro. Mai puțin de 14% dintre accidentele rutiere au implicat mașini care aveau această culoare.

Unii experți auto sunt de părere că vehiculele albe și gri au fost mai rar implicate în evenimente rutiere pentru că sunt mai ușor de observat noaptea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Unsplash.com / ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide