Cine e vinovat dacă șoferul din față a pus frână fără motiv și se produce un accident – VIDEO

Autor: Radu Țuțulan 11 feb. 2024 Știri auto
Cine e vinovat dacă șoferul din față a pus frână fără motiv și se produce un accident – VIDEO

Cine e de vină pentru producerea unui accident atunci când, în urma unei dispute, șoferul din față pune frână fără motiv și e lovit în spate? Polițistul Tavi Perțea are o explicație.

Printre cele mai des întâlnite accidente rutiere sunt cele în care o mașină lovește în spate un alt autovehicul.

Fie din cauza vitezei prea mari nu poate să oprească la timp. Fie nu e atent la trafic și nu observă că cel din față a oprit.

Dar, în cazul în care acesta pune frână fără motiv, cine e vinovat de producerea accidentului?

Șoferul din față a pus frână fără motiv

O astfel de situație a fost analizată de polițistul Tavi Perțea. Acesta a pus un clip pe contul său de YouTube în care prezintă cum s-a petrecut un accident rutier.

Faza asta s-a întâmplat în România, zilele trecute. Ei au avut un schimb de replici, dar șoferul din dreapta nu s-a limitat la a arunca câteva cuvinte”, descrie polițistul situația.

În imagini se vede cum două mașini, după ce au stat în paralel la semafor, pornesc aproape concomitent la culoarea verde.

După câțiva zeci de metri, șoferul din dreapta accelerează mai tare, trage brusc de volan stânga și intră în fața celui de pe banda 2. Apoi frânează brusc, fără motiv și e lovit în spate.

Cine e vinovat de producerea accidentului?

În general, șoferul care lovește în spate e vinovat de producerea accidentului. Fie pentru că nu a adaptat viteza la condițiile de trafic, fie pentru că nu a păstrat o distanță sigură față de cel care se afla înaintea sa.

Dar, fiecare situație prezintă anumite particularități, astfel încât poliția analizează toate detaliile care au dus la producerea accidentului.

Din punctul meu de vedere, aici vorbim de o distrugere cu intenție și nu de un accident de circulație. Așadar, pe baza acestor filmări, omul nostru din față nu o să-și repare mașina pe baza asigurării celui din spate, pentru că el e vinovat”, e opinia polițistului Tavi Perțea.

În concluzie, atunci când un șofer frânează brusc, fără motiv, cu intenția de a-l determina pe celălalt să oprească sau de a-l intimida, și e lovit în spate, e foarte probabil ca poliția să-l considere vinovat de producerea accidentului.

Iar asta se poate demonstra cu ajutorul filmărilor realizate cu camera de bord sau a declarațiilor luate de la martori. De asemenea, poliția analizează dinamica producerii impactului și ia declarații de la cei implicați în accident.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide