Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța rutieră, desfășurate în intervalul 16-22 mai 2022

Autor: Marius Vișan 26 mai 2022 Știri auto

În perioada 16 – 22 mai a.c., polițiștii rutieri, împreună cu polițiștii din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică, au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Astfel, au fost aplicate 42.889 de sancțiuni contravenționale, reținute 4.405 permise de conducere și retrase 1.695 de certificate de înmatriculare.

Dintre cele 42.889 de sancțiuni contravenționale, 41.180 au fost pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare

Dintre acestea 12.541 au fost acordate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3.100 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 1.779 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 1.678 pentru opriri neregulamentare și 969 pentru folosirea telefoanelor mobile, atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip ”mâini libere”.

Totodată, 525 de sancțiuni au fost aplicate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 410 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 292 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 198 pentru staționări neregulamentare, 53 pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, 31 pentru pătrunderea într-o intersecție, atunci când circulația în interiorul acesteia este blocată, 557 pentru nerespectarea regulilor de către conducătorii care efectuează transport de persoane și 19.047 alte sancțiuni.

De asemenea, au fost aplicate 1.709 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative.

În perioada mai sus menționată au fost reținute 4.405 permise de conducere

Dintre acestea, 1.460 au fost reținute pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 198 pentru depășirea cu mai mult de 70 km/h a vitezei maxime legale admise și 525 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, au mai fost reținute 410 permise pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 292 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, 53 pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, 35 pentru folosirea telefoanelor mobile, atunci când conducătorii de vehicule se află în timpul deplasării pe drumurile publice, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip ,,mâini libere”, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor și 1.432 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Au fost retrase și 1.695 de certificate de înmatriculare

Acestea au fost acordate pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În această perioadă, au fost constatate 850 de infracțiuni, dintre care 660 contra siguranței circulației pe drumurile publice și 190 de altă natură.

Intră în GALERIA FOTO

Exemple:

1. La data de 16 mai a.c., în jurul orei 08.44, a fost depistat un bărbat, de 38 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe strada Roșiori, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, având permisul de conducere anulat și o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

2. La data de 19 mai a.c., în jurul orei 21.20, a fost depistat un tânăr, de 19 ani, domiciliat în municipiul Alba Iulia, județul Alba, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Alba Iulia, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

3. La data de 21 mai a.c., în jurul orei 20.57, a fost depistat un bărbat, de 30 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe strada Hermann Oberth, din municipiul Brașov, fiind sub influența alcoolului (0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat). Acesta a refuzat prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

4. La data de 22 mai a.c., în jurul orei 21.10, a fost depistat un bărbat, de 32 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 646, în orașul Babeni, județul Vâlcea, fiind sub influența alcoolului (1,69 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

5. La data de 22 mai a.c., a fost depistat un tânăr, de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul pe strada Codrului, din localitatea Sebiș, județul Arad, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide