Alți 65 de KM de autostradă și drum expres vor fi gata până la finalul lui 2023. Care sunt noile rute

Autor: Radu Țuțulan 19 dec. 2023 Știri auto
Alți 65 de KM de autostradă și drum expres vor fi gata până la finalul lui 2023. Care sunt noile rute

Ministrul Transporturilor a anunțat că alți aproximativ 65 de kilometri de autostradă și drum expres vor fi deschiși circulației până la finalul anului.

Alți 65 de kilometri de autostradă şi drum expres vor fi daţi în circulaţie până la finele acestui an.

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la Parlament.

65 KM de autostradă și drum expres, gata până la finalul anului

Până la finalul acestei săptămâni, ministrul Transporturilor a anunțat inaugurarea a aproximativ 48 de kilometri de autostradă.

Aşa cum bine ştiţi, până acum am dat în circulaţie aproximativ 32 – 33 km şi anume pe Nuşfalău – Suplacu de Barcău şi s-au recepţionat 19 km de drum expres şi de autostradă pe A0 Nord. Încă 16 km cred că joi sau vineri vor fi daţi în circulaţie între Cheţani şi Câmpia Turzii, vineri sau sâmbătă încă 32 de km între Craiova şi Piteşti, pe drumul expres, undeva între Crăciun şi Anul Nou în mod sigur 17 km din lotul 2 de pe A0 Sud. Eu sper să fie 23 şi să termine compania care face această lucrare şi cei 7 km de la DN5 la DN4, astfel încât să fie 23 de km care să fie recepţionaţi pe A0 Sud”, a spus Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

Iar până la finalul anului, ministrul speră să mai fie inaugurați alți 17 kilometri.

În mod sigur vor fi 17. M-aş bucura să fie 23. De ce? Pentru că am folosi întreg traseul de 23 de km, urmând ca ţinta pe care singur mi-am pus-o şi anume – şi o spuneam undeva în septembrie – că până la sfârşitul anului 2024 minimumul de kilometri de autostradă şi drum expres pe care să-i dăm în circulaţie să fie de 250. Este perfect realizabil”, a mai spus Grindeanu, citat de Digi24.ro.

Ce autostrăzi vor fi inaugurate în 2024

Sorin Grindeanu speră că, în 2024, în luna iulie, pe A0 Sud se va circula pe întreg traseul, de la A1 la A2. La fel și pe drumul expres Craiova – Piteşti.

La anul, pe A0 Sud, undeva în luna iulie, se va circula de la A1 la A2 total, deci pe întreg traseul. La anul se va circula pe întreg traseul de la Craiova la Piteşti pe drumul expres. Deşi doar, cred, patru loturi din 13 de pe A7 au termenul de finalizare pe durata anului 2024, vă spun că vom finaliza şase, dacă nu chiar şapte înainte de termen loturi din autostrada A7 în 2024. Se lucrează în ritm continuu pe A7. Pot să afirm că există o mare probabilitate ca de la Buzău la Focşani să se circule pe toate cele patru loturi, deşi doar două au termen de finalizare 2024. De asemenea, cele două loturi din trei de la Ploieşti la Buzău. Şi celelalte vor înainta foarte bine, astfel încât în 2025 toate cele 13 loturi să fie finalizate”, a spus Grindeanu.

Acesta a dat asigurări că Centura Timişoarei va fi finalizată în iulie, anul viitor.

De asemenea, Brăila – Galaţi. (…) în primăvara acestui an, în mai – iunie, va fi finalizat şi drumul expres de la Galaţi la Brăila”, a adăugat demnitarul.

Ministerul Transporturilor are pentru anul viitor un buget propus de peste 30 de miliarde de lei. În 2024 vor fi în execuţie proiecte în valoare totală de 81 de miliarde de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide