Anvelopele destinate vehiculelor electrice sunt într-o continuă adaptare

Autor: Ionuț Vîlciu 24 iun. 2022 Știri auto

Anvelopele create pentru vehiculele electrice se află într-un stadiu de continuă evoluție, la fel ca mașinile pentru care sunt destinate. Dat fiind ritmul alert de dezvoltare pentru noile modele electrice, producătorii de anvelope trebuie să țină pasul cu evoluția tehnologică.

Trăim o eră în care electro mobilitatea începe să arate din ce în ce mai mult ca viitoarea normă. Avem producători consacrați, care au în oferta lor modele electrice sau electrificate, cum ar fi Tesla sau Mercedes, cu modelele sale EQ. Avem, de asemenea, și producători la început de drum, ca de exemplu Lucid, Polestar sau Rivian. Cert este că piața de mașini electrice nu stă pe loc, iar concurența este una mare.

„În 2030, până la 60-70% din mașinile noi vor fi hibride sau electrice”, spune Marko Saari, Head of Product Management, Nokian Tyres.

Anvelopele pentru vehiculele electrice evoluează odată cu mașinile

Piața modelelor electrice a ajuns una cuprinzătoare, cu opțiuni diverse. De la mici mașini de oraș ca Citroen Ami, sedanuri sportive, până la coloși, ca de exemplu noul GMC Hummer. Există câte ceva care să împace pe toată lumea.

Producătorii de anvelope sunt puși în situația de a-și regândi ofertele, pentru a le face potrivite în cazul uzului pe vehicule electrice. Și nu doar atât, acum au de-a face cu o varietate de caroserii, puteri și aplicații.

Astfel, ei trebuie acum să țină cont de caracteristicile acestor vehicule. De la consumul de energie, la masa suplimentară care vine cu acestea, până la nivelul scăzut de zgomot pe care îl produc. Anvelopa joacă un rol crucial când vine vorba de acești factori. Ele un impact important asupra autonomiei, dar și asupra confortului la rulare.

„În viitor, aspectele legate de rezistența la rulare a anvelopei și producția durabilă vor continua să fie evidențiate. Proprietățile anvelopelor vor fi și ele adaptate și mai mult la anumite modele EV. Chiar dacă domeniile de interes în dezvoltarea anvelopelor se vor schimba, nu vom face niciodată compromisuri în ceea ce privește siguranța și protecția mediului”, mai spune Marko Saari.

Sursa: Nokian

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide