Autostrada București-Brașov avansează! Când începe construcția drumului de mare viteză

Autor: Radu Țuțulan 29 feb. 2024 Știri auto

Un nou sector din Autostrada București – Brașov (A3) intră în linie dreaptă, a anunțat joi Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Cristian Pistol a postat pe Facebook mai multe fotografii cu proiectul autostrăzii București-Brașov.

Directorul CNAIR a anunțat, cu această ocazie, că a fost avizat studiul de fezabilitate pentru un tronson din acest drum de mare viteză.

Autostrada București-Brașov avansează

Am avizat, astăzi, în CTE (Consiliul Tehnico – Economic) al CNAIR, Studiul de Fezabilitate pentru sectorul de autostradă Cristian – Codlea (Ghimbav). Acest nou sector de autostradă (5,18 km) se va adăuga sectorului Râșnov – Cristian (deja în circulație) și va fi construit pe teritoriul administrativ al județului Brașov”, a anunțat joi șeful CNAIR, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, pe traseu vor fi construite:

  • 1 pod peste râul Bârsa
  • 1 pasaj peste autostradă, pe DJ 112B
  • 2 pasaje pe bretelele nodurilor Cristian și Codlea
  • 2 noduri rutiere:
    • Nod Cristian (km 107+740) la intersecția autostrăzii existente Râșnov – Cristian cu DN 73G
    • Nod Codlea (km 111+544) la intersecția autostrăzii cu DN 1 (unde se va amenaja un sens giratoriu).

Valoarea totală estimată a sectorului de autostradă Cristian – Codlea este de 743,52 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată din Programul Transport (PT) 2021 – 2027.

Când vor începe lucrările la autostrada București-Brașov

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern, urmează realizarea Proiectului Tehnic și execuția lucrărilor”, a mai spus directorul general al CNAIR.

Sectorul Cristian – Codlea din cadrul Autostrăzii Ploiești – Brașov trebuia lansat în licitație pentru execuție încă de anul trecut. Dar, din cauza faptului că firma care trebuia să realizeze proiectarea nu a mai livrat documentația necesară, a fost amânată această licitație.

În plus, din cauza întârzierilor și de pe sectorul Ploiești – Comarnic, prestatorul urma să fie penalizat, oficialii de la Drumuri pentru economica.net.

Contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Autostrăzii Ploiești – Brașov a fost demarat în 2021, iar data finalizării proiectării era inițial 11 septembrie 2024. Noul termen de finalizare este 7 ianuarie 2026.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor / Cristian Pistol - Facebook


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide