Autostrada Cluj – Târgu Mureș este gata! Când va fi inaugurat noul tronson de mare viteză

Autor: Radu Țuțulan 20 dec. 2023 Știri auto

Ultimul tronson din autostrada Cluj – Târgu Mureș este gata și urmează să fie deschis traficului, cu aproape 8 luni mai devreme decât era preconizat.

Pare greu de crezut, dar lucrările la ultimul tronson din autostradă Cluj – Târgu Mureș s-au încheiat cu aproape un an mai repede decât era stabilit.

Au fost montate deja toate indicatoarele rutiere și s-au trasat marcajele pe asfalt. Deci, nu mai rămâne decât să fie deschisă circulației.

Când se inaugurează autostrada Cluj – Târgu Mureș

Conform unei postări a Asociației Pro Infrastructura, acest ultim tronson din autostrada Cluj – Târgu Mureș va fi inaugurat chiar în această săptămână.

Astfel, șoferii vor merge pe autostradă între Ungheni și Nădășelu.

Inaugurarea se face cu 8 luni înainte de termen, ceea ce reprezintă un record național stabilit de cei doi constructori, Strabag și Geiger.

Ce alte autostrăzi vor fi gata până la finalul anului

Ministrul Transporturilor a anunțat inaugurarea a aproximativ 65 de kilometri de autostradă și drum expres până la finalul anului.

Vor fi dați în circulație […] vineri sau sâmbătă încă 32 de km între Craiova şi Piteşti, pe drumul expres. Undeva între Crăciun şi Anul Nou în mod sigur 17 km din lotul 2 de pe A0 Sud. Eu sper să fie 23 şi să termine compania care face această lucrare şi cei 7 km de la DN5 la DN4, astfel încât să fie 23 de km care să fie recepționați pe A0 Sud”, a declarat Sorin Grindeanu, la jumătatea lunii decembrie.

Sorin Grindeanu speră că, în 2024, în luna iulie, pe A0 Sud se va circula pe întreg traseul, de la A1 la A2. La fel și pe drumul expres Craiova – Piteşti.

Acesta a dat asigurări că și Centura Timișoarei va fi finalizată în iulie, anul viitor. La fel și drumul de mare viteză Brăila – Galaţi, ar urma să fie gata în primăvară.

Ministerul Transporturilor are pentru anul viitor un buget propus de peste 30 de miliarde de lei. În 2024 vor fi în execuție proiecte în valoare totală de 81 de miliarde de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructura


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide