Autostrada Moldovei a primit acordul de mediu pentru toate tronsoanele

Autor: Ionuț Vîlciu 02 iul. 2022 Știri auto
Autostrada Moldovei a primit acordul de mediu pentru toate tronsoanele

A7, altfel cunoscută și drept Autostrada Moldovei, a primit acordul de mediu și pentru tronsonul Bacău – Focșani. Astfel, întregul proiect a primit undă verde în ceea ce privește partea de mediu, potrivit Adevărul.

În data de 27 iunie, Tronsonul Bacău – Focșani, a primit acordul de mediu. Astfel, Autostrada Moldovei începe să mai prindă contur.

Autostrada Moldovei – deschizător de drumuri

Tronsonul Bacău-Focșani va începe de pe teritoriul județului Vrancea, de la kilometrul 0+000, până la 52+427, apoi continuă până la 95+902, pe teritoriul județului Bacău.

„Construirea sectorului de autostradă, împreună cu celelalte componente ale autostrăzii A7, va determina, atât dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona Moldovei, cât şi atragerea de noi investiţii, concomitent cu creşterea siguranţei rutiere şi a calităţii condiţiilor de trafic”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Gabriel Bunduc.

În decursul lunii iulie vor fi demarate procedurile de licitație publică pentru contractarea lucrărilor de execuție ale sectoarelor Bacău – Paşcani şi Bacău – Focşani.

Autostrada A7 Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani este finanţată din fonduri europene, prin PNRR. Tot proiectul ar trebui să fie gata în anul 2026.

Sursa: Adevărul

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide