Autostrada Moldovei a primit acordul de mediu pentru toate tronsoanele

Autor: Ionuț Vîlciu acum 2 luni Știri auto
Autostrada Moldovei a primit acordul de mediu pentru toate tronsoanele

A7, altfel cunoscută și drept Autostrada Moldovei, a primit acordul de mediu și pentru tronsonul Bacău – Focșani. Astfel, întregul proiect a primit undă verde în ceea ce privește partea de mediu, potrivit Adevărul.

În data de 27 iunie, Tronsonul Bacău – Focșani, a primit acordul de mediu. Astfel, Autostrada Moldovei începe să mai prindă contur.

Autostrada Moldovei – deschizător de drumuri

Tronsonul Bacău-Focșani va începe de pe teritoriul județului Vrancea, de la kilometrul 0+000, până la 52+427, apoi continuă până la 95+902, pe teritoriul județului Bacău.

„Construirea sectorului de autostradă, împreună cu celelalte componente ale autostrăzii A7, va determina, atât dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona Moldovei, cât şi atragerea de noi investiţii, concomitent cu creşterea siguranţei rutiere şi a calităţii condiţiilor de trafic”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Gabriel Bunduc.

În decursul lunii iulie vor fi demarate procedurile de licitație publică pentru contractarea lucrărilor de execuție ale sectoarelor Bacău – Paşcani şi Bacău – Focşani.

Autostrada A7 Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani este finanţată din fonduri europene, prin PNRR. Tot proiectul ar trebui să fie gata în anul 2026.

Sursa: Adevărul

 Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. citește mai mult

Comentarii
Inchide