Încă un bărbat împușcat de poliție după o urmărire. VIDEO

Autor: David Andrei 21 dec. 2020 Știri auto

Încă un bărbat a fost împușcat de poliție. Acesta a vrut să atace un polițist cu un cuțit după ce urmărirea în trafic a luat sfârșit. Informația a fost făcută publică de Sindicaptul polițiștilor Europol.

GALERIE FOTO

O persoană a apelat numărul de urgență 112, vineri seara, în jurul orei 23:30, anunțând prezența în trafic a unui bărbat care conduce sub influența băuturilor alcoolice, într-o comună din județul Prahova.

Un echipaj de poliție din Vălenii de Munte a identificat rapid mașina care se deplasa către Ploiești. Dar șoferul a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Oamenii legii au pornit în urmărirea sa. Cursa s-a încheiat în momentul în care fugarul a lovit un cap de pod, precizează Europol.

Din autoturism au ieșit nu mai puțin de șase persoane. Un bărbat în vârstă de 23 de ani l-a atacat pe un polițist cu un cuțit. Polițistul l-a somat verbal și a tras un foc de avertisment în plan vertical. În cele din urmă, acesta s-a văzut nevoit să tragă în direcția atacatorului.

„A fost executat foc în direcția membrelor inferioare, bărbatul fiind rănit la picioare”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova.

Conducătorul auto a reușit să fugă, dar a fost prins rapid. Surprinzător, testul cu etilotestul a arătat că acesta nu consumase alcool. S-a dispus reținerea permisului său de conducere și sancționarea sa contravențională pentru patru abateri de la regimul rutier.

“Felicităm colegii pentru determinarea de care au dat dovadă și pentru faptul că nu au ezitat să folosească armamentul”, scriu reprezentanții Europol pe pagina de Facebook. Aceștia folosesc cu mândrie hashtag-ul #NouaGenerație. Identitatea polițistului nu a fost dezvăluită, dar înțelegem astfel că este vorba despre un polițist tânăr.

Este al doilea șofer împușcat de poliție săptămâna trecută

Incidentul din județul Prahova este al doilea de acest gen, care a avut loc săptămâna trecută. În primul caz, bărbatul a decedat după ce a fost lovit de un glonț tras în direcția sa de oamenii legii. Mai mult echipaje de poliție l-au urmărit atunci pe șoferul recalcitrant pe parcursul a 40 de kilometri, prin trei județe. (vezi GALERIA FOTO).

Polițiștii au tras 17 focuri de armă. 13 au fost de avertisment, în plan vertical iar 4 au fost în direcția autoturismului urmărit. Unul dintre gloanțe l-a atins pe bărbat în zona toracelui.

VIDEO:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide