BMW are planuri ambiţioase: vrea un milion de automobile electrificate pe şosele în 2021

Autor: Marius Vișan 12 sept. 2019 Știri auto
BMW are planuri ambiţioase: vrea un milion de automobile electrificate pe şosele în 2021

BMW Group se concentrează mobilitatea electrică: „Până la sfârşitul anului 2021, ne propunem să avem un total de un milion de automobile electrificate pe şosele”, a declarat Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA). „Deja suntem în fruntea mobilităţii electrice. Până anul acesta, nici un constructor nu a livrat, către clienţii din Germania, mai multe automobile electrificate decât BMW Group. În Norvegia, trei din fiecare patru automobile BMW Group noi vândute au un tren de rulare electrificat.”

Tehnologia cu pile de combustie cu hidrogen ar putea fi o soluţie reală, în special pentru distanţe lungi. BMW Group se aşteaptă ca cererea pentru această tehnologie să crească în a doua jumătate a deceniului viitor şi va lansa o flotă de teste cu automobile cu pile de combustie în 2022. Compania a prezentat automobilul de dezvoltare BMW i Hydrogen NEXT la ediţia din acest an a IAA.

Zipse a confirmat planul anunţat în iunie de a creşte semnificativ ritmul de extindere a mobilităţii electrice: 25 de modele electrificate, anunţate anterior pentru 2025, vor fi disponibile cu doi ani mai devreme, în 2023. Peste jumătate dintre aceste 25 de modele vor fi complet electrice. Baza pentru aceasta este oferită de arhitecturile flexibile de maşini pentru automobile complet electrice, plug-in hybrid sau cu motoare termice, precum şi de sistem de producţie foarte flexibil. În consecinţă, compania poate reacţiona rapid la cererile pieţei locale.

BMW iX3 va fi lansat pe piaţă cu a cincea generaţie a sistemului e-drive în 2020: trenul de rulare electric este produs fără materiale rare, iar cobaltul pentru celulele bateriilor este provenit direct din minele din Australia şi Maroc. În plus, energia electrică necesară pentru producţie este acoperită în cea mai mare parte din surse regenerabile.

Citeşte şi

Nokian a lansat în Austria noile anvelope SUV Powerproof şi SUV Wetproof

BMW Concept 4, una dintre cele mai spectaculoase apariţii de la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 – GALERIE FOTO

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Primele imagini cu noua electrică Volkswagen ID.3 de la Frankfurt – FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide