BMW încheie un parteneriat cu Rimac pentru dezvoltarea de mașini electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 10 apr. 2024 Știri auto

Grupul BMW a anunțat oficial că a încheiat un parteneriat cu Rimac Technology. Cele două companii vor lucra la dezvoltarea de noi mașini electrice.

BMW Group și Rimac Technology au încheiat un parteneriat pe termen lung. Producătorul auto german va colabora cu Rimac Technology, ramura de dezvoltare și producție a bateriilor și propulsoarelor pentru mașinile electrice ale Grupului Rimac și nu numai. Obiectivul celor două companii este de a crea soluţii pentru bateriile de înaltă tensiune folosite în generaţiile viitoare de automobile electrice.

Rimac Technology este o divizie separată de Rimac Automobili, ramură care se ocupă de producția de automobile în sine, pe care o știm foarte bine prin prisma hypercar-ului electric Nevera. De asemenea, Nevera are un frate în Italia, dat fiind faptul că Pininfarina Batista folosește tehnologia producătorului croat.

BMW Group și Rimac Technology vor lucra împreună pentru dezvoltarea noii generații de mașini electrice

Parte integrantă a Rimac Group, Rimac Technology este un furnizor de Nivel 1 specializat în electrificare, în domeniul auto. Portofoliul său constă din pachete de baterii de înaltă tensiune, punţi electrice, precum şi soluţii electronice şi de software.

Produsele Rimac Technology sunt proiectate şi fabricante intern pentru a oferi tehnologie avansată cu un grad ridicat de personalizare. Parteneriatul pe termen lung cu BMW Group este un semn al tranziţiei Rimac Technology de la furnizor de soluţii de înaltă performanţă de nişă la furnizor de Nivel 1 de mare volum.

Cei doi parteneri vor dezvălui mai multe detalii despre forma pe care o va lua legătura strategică, precum şi domeniul şi conţinutul acesteia, într-o etapă ulterioară. BMW spune că rezultatele vor fi utilizate în viitoarea gamă de produse a BMW Group, în generaţiile de modele programate pentru a doua jumătate a deceniului 2020.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide