BMW își ia adio de la primul model electric din istoria mărcii cu o ediție specială i3 Home Run

Autor: Mihai Morcovescu 01 iul. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile de lux BMW va înceta producția modelului electric i3 în cursul lunii iulie. Pentru a marca acest moment așa cum se cuvine, bavarezii au lansat o ediție specială intitulată i3 Home Run cu care își iau, practic, adio de la primul automobil cu emisii zero din istoria mărcii.

De-a lungul celor nouă ani în care s-a aflat pe piață, electromobilului bavarez a fost produs în 250.000 de exemplare. Versiunea americană a fost deja scoasă din producție anul trecut.

În urmă cu trei ani, oficialii companiei din Munchen spuneau că primul lor model electric va fi produs până în 2024. Între timp, aceștia s-au răzgândit deoarece, începând cu a doua jumătate a anului curent, la aceeași fabrică va demara producția noii generații MINI Countryman.

BMW i3 Home Run Edition va fi produs în doar 10 exemplare

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La început de 2022, BMW făcea un anunț-surpriză: în vară va opri definitiv producția modelului i3. Acest moment a sosit, iată, iar ultimele exemplare ale electricului de mici dimensiuni au ieșit pe porțile uzinei din Leipzig.

Cu această ocazie, constructorul bavarez a lansat o ediție specială de adio. Denumită i3 Home Run Edition, aceasta va fi produsă în doar 10 exemplare. Potrivit informațiilor furnizate de BMW, toate au fost deja vândute. De altfel, clienții care au comandat mașinile au fost invitați de BMW la uzina din Leipzig pentru a vedea procesul de construire al modelului.

Modelul este bazat pe versiunea mai potentă BMW i3S. Acestea vin în două nuanțe mate, Frozen Dark Grey și Frozen Red II. Ambele sunt disponibile în programul de personalizare BMW Individual.

Printre dotările speciale pregătite de nemți se numără faruri LED adaptive și jante pe 20 de inch cu cinci spițe duble. De asemenea, mașina vine și cu un plafon panoramic electric cu protecție solară, finisat în culoarea Carum Grey. La interior regăsim scaune încălzite din tapițerie Vernasca Dark Truffle, un instrumentar de bord îmbrăcat în piele și iluminare ambientală.

Acest BMW i3 aniversar oferă asistent pentru parcare Park Distance Control, sistem de navigație BMW Professional și un sistem audio Harmon Kardon.

Sursa: BMW

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide