BMW iX şi BMW i4 au fost testate la mare altitudine, pe zăpadă şi gheaţă – VIDEO

Autor: Marius Vișan 13 dec. 2021 Știri auto

2.830 de metri deasupra nivelului mării – fundalul alpin de pe gheţar este locul perfect pentru testul suprem al noilor avanposturi tehnologice, modelele electrice BMW iX şi BMW i4.

Gheţarul austriac din Sölden nu este doar o destinaţie foarte populară pentru schi, dar acomodează şi un circuit de teste pentru BMW Driving Experience, celebra şcoală de condus a mărcii care în acest an a aniversat 45 de ani.

Intră în GALERIA FOTO

Pionierul unei noi ere: primul BMW iX

BMW iX anunţă o nouă eră a mobilităţii. Construit de la zero pentru a fi sustenabil, BMW iX combină tehnologia inovatoare, autonomie ridicată şi noi soluţii inovatoare pentru designul interior şi exterior.

Cu o lungime şi o lăţime ca ale lui BMW X5, înălţimea BMW X6 şi dimensiunile roţilor de la BMW X7, modelul oferă performanţe sportive, un sistem inteligent de tracţiune integrală cu câte un motor pe fiecare punte.

Modelul asigură eficienţă ridicată prin aerodinamică best in class cu un coeficient aerodinamic CD de 0,25, un sistem de mangament inteligent, consutrucţie uşoară space frame combinată cu fibră de carbon.

BMW i4

Modelul Gran Coupé cu patru uşi combină spaţiul şi caracterul practic al conceptului auto cu sportivitatea tipică mărcii şi o autonomie impresionantă pentru călătorii lungi. BMW i4 este optimizat pentru propulsia electrică: grila BMW închisă, tehnologia bateriei dispusă în zona podelei şi elementele difuzoare sportive asigură proprietăţi aerodinamice optime.

Farurile plate, care opţional pot fi BMW Laserlight, şi grila BMW atractivă, cu camera video, senzorii de ultrasunete şi radar integraţi discret, caracterizează imaginea frontală a modelului sportiv. BMW i4 M50 impresionează şi prin suspensia M adaptivă specifică modelului, direcţia sport variabilă, sistemul de frânare M Sport şi, opţional, jantele M de până la 20 de ţoli, din aliaj uşor.

La lansarea pe piaţă vor fi disponibile două variante de model: BMW i4 M50, primul automobil electric de performanţă de la BMW M GmbH, cu tracţiune integrală şi o autonomie de până la 510 kilometri conform WLTP, şi BMW i4 eDrive40, cu tracţiune spate clasică şi o autonomie de până la 590 km conform WLTP.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide