BMW M3 cu V6 – Odată cu noua generaţie

BMW M3 cu V6 – Odată cu noua generaţie

Autor: Dan Vache acum 12 ani Știri

Ludwig Willisch, CEO -ul diviziei M a declarat celor de la Motor Trend că se va renunţa la V8-ul de 420 CP de pe actualul M3, viitoarea generaţie ce va fi lansată peste 3 ani urmând să aibă un motor cu 6 cilindri. Dar aceştia nu vor fi în linie, aşa cum ne-au obişnuit cei de la BMW, ci vom vedea un V6, datorită structurii mai compacte.

Pentru a suplimenta lipsa cilindrilor, BMW va dota noul propulsor cu supraalimentare, şi chiar dacă puterea maximă nu va fi mai mare decât ceea ce avem în prezent, performanţele maşinii vor fi mai bune graţie unei mase reduse. Şi atenţie, noul motor nu va fi o variantă mai potentă a actualului propulsor de pe BMW 135i.

Interesant este că şi Mercedes Benz pregăteşte un V6 de 3,5 litri supraalimentat în colaborare cu cei de la AMG, iar Audi va avea o soluţie asemănătoare pentru RS4 şi RS5.

Un model M pe baza unui Seria 1 este şi el confirmat, dar nu se denumi M1 şi va avea un motor de doar 4 cilindri, supraalimentat de asemenea cu o putere de peste 300 CP.Comentarii
Inchide