BMW M4 facelift vine cu mai multă putere și elemente noi de personalizare – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 31 ian. 2024 Știri auto

Alături de facelift-ul pentru Seria 4, BMW a prezentat și actualizarea de performanță a acestui model. BMW M4 facelift oferă mai multă putere și un design revizuit.

Odată cu actualizarea pentru Seria 4, BMW introduce o serie de modificări și pentru versiunea de performanță modelului de clasă medie. Astfel, e timpul să facem cunoștință cu BMW M4 facelift, actualizare care aduce nu doar modificări estetice, ci și mai multă putere pentru versiunea Competition, echipată cu sistemul de tracțiune integrală M xDrive.

Noutățile aduse de BMW pentru Seria 4 pot fi regăsite și pe versiunea de performanță M4 care vine cu mai multă putere pentru versiunea de top Competition, echipată cu sistemul de tracțiune integrală M xDrive. Modificările se aplică, exact ca în cazul modelelor obișnuite, ambelor versiuni de caroserie: coupe și cabrio.

BMW M4 facelift beneficiază de noile faruri introduse pe Seria 4, noi jante forjate de 18 inch pe față și 19 pe puntea spate, iar clienții pot alege opțional faruri LED Matrix și un pachet de design pentru capota motorului și portbagaj. Acesta nu constă în niște colante, ci este realizat printr-un proces special de vopsire. Elementele de design sunt disponibile fie în negru lucios, fie în roșu cu finisaj lucios.

BMW M4 primește noul sistem de infotainment iDrive 8.5

Interiorul lui BMW M4 primește un nou volan, care poate fi opțional îmbrăcat în Alcantara, ornamente noi și noile ecrane curbate ce rulează iDrive 8.5. Au fost operate câteva schimbări și în zona gurilor de ventilație. Cu toate acestea, scaunele sport din carbon rămân opționale, dar cei ce vor opta pentru ele vor reduce masa mașinii cu 9,6 kilograme.

Acestea nu sunt singurele elemente din fibră de carbon pe care le pot alege clienții, deoarece BMW oferă și pachetele opționale M Carbon și M Race Track. Acesta din urmă include frâne ceramice, scaune scoică din carbon și ornamente din carbon. De asemenea, M4 poate fi personalizat și cu elemente din catalogul M Performance.

Mai multă putere pentru BMW M4 Competition

Versiune de bază oferă în continuare 480 de CP și vine alături de o transmisie manuală cu 6 rapoarte. Dacă alegi un M4 Competition, motorul de 3.0 litri supraalimentat cu două turbine dezvoltă 510 CP și este cuplat cu o cutie de viteze automată M Steptronic. Adevăratele schimbări vin pentru versiune de top, M4 Competition xDrive, ce oferă acum 20 de cai în plus. Astfel, puterea totală ajunge la 530 CP și 650 Nm.

Noul BMW M4 Competition M xDrive facelift atinge 100 de km/h în 3,5 secunde, în timp ce varianta Cabrio are nevoie de 3,7 secunde pentru același sprint. Indiferent de versiune, viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Însă poate fi majorată la 280 km/h cu ajutorul pachetului M Driver. Versiunea de top poate atinge o viteză maximă de 290 km/h, dacă este echipată cu acest pachet.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide