BMW Seria 1 Supersport – supoziţii

Autor: Oraan Mărculescu 22 ian. 2009 Știri auto
BMW Seria 1 Supersport – supoziţii

Conform celor de la Auto Bild, BMW intenţionează să reînvie spiritul miticului BMW 2002 turbo, maşina care, acum mai bine de 30 de ani, a dat naştere segmentului berlinelor compacte sportive.

Maşina va fi bazată pe actuala generaţie BMW Seria 1, dar va avea un kit sport care îi va schimba total imaginea. De asemenea, masa va fi redusă cu aproximativ 100 kg faţă de cel mai puternic BMW 135i din acest moment, iar fibra de carbon nu va lipsi din meniul noului coupe extravagant – deoarece, conform surselor din interior, vorbim de o serie limitată la doar 1.672 de exemplare.

Maşina este programată să apară peste aproximativ 3 ani, o dată cu schimbul de generaţii, iar motorizarea va fi un patru cilindri, de 2,0 sau 2,2 litri, cu o putere de peste 300 CP şi un cuplu maxim în jurul a 400 Nm. Performanţele ar trebui să fie în jurul a 5 secunde pentru demarajul 0-100 km/h, însă emisiile poluante s-ar limita la numai 170 g/km.

Preţul estimativ pentru noua bestie BMW Seria 1 Supersport este de 50.000 euro. Oare va fi acest proiect o victimă a crizei economice sau chiar va exista?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide