BMW Seria 5 și BMW X1 vor avea și versiuni electrice

Autor: Elena Luchian 28 iul. 2020 Știri auto

Viitoarele generații BMW Seria 5 și BMW X1 vor avea și versiuni electrice. Vestea vine într-o perioadă în care producătorul bavarez a lansat iX3 și pregătește următoarele modele cu emisii zero.

GALERIE FOTO

BMW iX3 poate fi deja comandat în România, cu preț de pornire de la 56.800 de euro. Constructorul german premium pregătește terenul și pentru BMW i4 și BMW iNext, următoarele modele electrice care vor intra în producție.

Constructorul bavarez mai face un pas către a-și atinge obiectivul: reducerea cu o treime a emisiilor la nivel de gamă până în 2030. Viitoarele generații BMW Seria 5 și BMW X1 vor fi disponibile și în versiuni electrice. Acestea își vor face apariția alături de versiunile pe benzină, diesel și plug-in hybrid. Cel mai probabil, acestea se vor numi i5 și iX1, păstrând nomenclatura lansată de nemți odată cu venirea pe lume a familiei “i”.

BMW Seria 5 și BMW X1, sistem de propulsie similar cu cel al lui iX3?

BMW iX3 are 286 de cai putere, un cuplu de 400 Nm și poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde. Viteza sa maximă este limitată la 180 km/h. O baterie litiu-ion cu o capacitate de 80 kWh îi asigură o autonomie de aproximativ 459 kilometri conform standardului WLTP. Ne putem aștepta la cifre asemănătoare trecute în contul viitoarelor generații BMW Seria 5 și BMW X1 în versiune electrică.

BMW a pregătit deja terenul pentru Seria 5 cu emisii zero, prezentând, în urmă cu un an, conceptul Power BEV. Power BEV avea trei motoare electrice și 720 de cai putere.

Power BEV BMW Seria 5 și BMW X1 electrice (1)

“Pentru că suntem o companie premium, este ambiția noastră de a deschide fi deschizători de drumuri și în ceea ce privește sustenabilitatea. Tocmai din acest motiv, ne asumăm această responsabilitate acum și aici […] Ducem sustenabilitatea la un alt nivel”, spune CEO-ul BMW, Oliver Zipse.

BMW intenționează să construiască peste șapte milioane de mașini electrificate în zece ani. Două treimi dintre acestea vor fi electrice. Până la finele anului viitor, bavarezii va oferi cinci modele cu emisii zero. Este vorba despre BMW i3, Mini Cooper SE, BMW iX3, BMW iNEXT și BMW i4.

Pe lângă BMW Seria 5 și BMW X1 în versiune electrică, și o versiune Seria 7 cu emisii zero este în cărți.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide