Bucureștenii se opun demontării gardurilor de pe șinele de tramvai

Autor: ProMotor 10 feb. 2020 Știri auto
Bucureștenii se opun demontării gardurilor de pe șinele de tramvai

Bucureștenii se opun demontării gardurilor de pe șinele de tramvai. Vatmanii şi călătorii din Bucureşti îi cer premierului Ludovic Orban să nu desfiinţeze gardurile care delimitează linia tramvaielor de banda de circulaţie a maşinilor, aceştia fiind de părere că după montarea lor s-au eliberat liniile de tramvai şi călătoria durează mai puţin.

Bucureştenii spun că gardurile care delimitează linia tramvaielor de banda de circulaţie de a maşinilor sunt binevenite, iar premierul Ludovic Orban nu ar trebui să spună că va cere desfiinţarea lor.

„Se circulă foarte bine şi avem mare nevoie de ele. Şi sper să nu se întâmple să le dărâme pentru că ar fi păcat”, spune un bucureştean.

„Nu am înţeles de ce, care ar fi logica (desfiinţării – n.r.) , chiar nu pot să-mi explic. Doar să facă altfel decât au făcut ceilalţi”, spune altul.

Călătorii care circulă zilnic pe Şoseaua Ştefan cel Mare cu tramvaiele 1 şi 10 spun că montarea gardurilor a dus la eliberarea liniei de tramvai.

„E mai bine, în sensul că se lasă loc şi pentru ambulanţe. Dar se mai întâmplă să se blocheze la intersecţii, am văzut o ambulanţă care era blocată, cu sirene”, a spus un alt bucureştean care circulă pe Şoseaua Ştefan cel Mare.

Altul spune că „se circulă bine, pentru că maşinile îşi ţin partea lor, tramvaiul partea lui”.

Bucureștenii se opun desființării gardurilor și spun că cel mai important beneficiu este timpul redus pe care îl parcurgi în tramvai.

„Să zic că de la Lizeanu până la Perla ar trebui să dureze undeva până la 10 minute, înainte era 15 – 20 de minute”, afirmă un bucureştean.

Opinia este împărtășită și de cititorii paginii de facebook Promotor. În cadrul unui poll, aceștia au votat într-o proporție semnificativă în favoarea păstrării gardurilor.

Premierul Ludovic Orban a criticat gardurile care delimitează linia tramvaielor de banda de circulaţie a maşinilor, explicând că ele nu fac altceva decât să încurce şi mai mult traficul din Capitală. Orban a spus că aceste garduri trebuie scoase.

Primarul Gabriela Firea l-a ironizat pe Ludovic Orban că se „dă specialist în garduri şi şanţuri” şi a spus că aceste construcţii care delimitează linia de tramvai de banda de circulaţie vor fi păstrate, deoarece călătorii sunt mulţumiţi.

Specialiştii în mobilitate urbană sunt de părere că Primăria ar trebui să ia mai multe astfel de măsuri pentru ca toţi cei care folosesc transportul public să călătorească mai bine. În Bucureşti sunt în prezent patru linii care au garduri ce delimitează calea de rulare de străzi. Cea mai veche dintre ele este cea a tramvaiului 41.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide