Bursa șpăgilor: Cât costă înmatricularea unei mașini

Autor: ProMotor 24 apr. 2020 Știri auto
Bursa șpăgilor: Cât costă înmatricularea unei mașini

Românul este obișnuit să rezolve multe probleme prin „ungerea” discretă a unor mecanisme, operațiune cunoscută în limbaj popular drept „șpagă”. Cu cât operațiunea este mai complicată sau necesită mai mult timp pierdut, cu atât și șpaga pentru a înlesni sau grăbi aceste operațiuni este mai mare. Iată cât costă, spre exemplu, înmatricularea unei mașini la bursa șpăgilor.

În această perioadă este posibil să limitezi interacțiunea cu statul, așa că poți face multe lucruri online, de la biroul de acasă. Nu toate se pot rezolva însă fără o vizită la ghișeu, iar unul dintre aceste lucruri pentru care încă trebuie să ne deplasăm este înmatricularea unei mașini. Desigur, acest lucru nu se poate face fără o programare online dar, chiar și așa, perspectiva unui drum la DRPCIV pentru înmatriculare nu este atrăgătoare pentru toată lumea. Mai ales dacă ai de înmatriculat o flotă cu zeci de mașini. În aceste condiții nu puțini apelează la serviciile unor binevoitori, care percep bani pentru a oferi aceste servicii.

Desigur, dacă o fac asta nu înseamnă că nu le pare rău după banii pierduți, iar ulterior anunță autoritățile pentru a reclama șpaga. Românii ar spune că „îl dau în gât” pe șpăgar. Dar, până atunci, iată cât costă înmatricularea unei mașini pe bursa șpăgilor.

Un poliţist de la Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) Ialomiţa a cerut (și a primit) de la un bărbat suma de 10.200 de lei pentru înmatricularea a 54 de vehicule. Potrivit declarațiilor, acesta vrut să scape de cozile de la ghişee.

Poliţistul avea preţ standard pentru fiecare operaţiune: 200 de lei costa înmatricularea definitivă şi 100 de lei cea provizorie. 48 de vehicule au fost înmatriculate definitiv iar alte 6 autoturisme au fost înmatriculate provizoriu.

În faţa procurorilor, ofiţerul de poliţie a recunoscut acuzaţiile iar anchetatorii au sesizat instanţa pentru o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, bărbatul va presta muncă în folosul comunităţii pentru 90 de zile. În acelaşi timp, poliţiştul va rămâne şi fără banii primiţi şpagă pentru întreaga operaţiune.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide