BYD Seagull ajunge în Europa în 2025. Dacia Spring va avea un nou concurent

Autor: Promotor 26 apr. 2024 Știri auto
BYD Seagull ajunge în Europa în 2025. Dacia Spring va avea un nou concurent

Electricul BYD Seagull urmează să fie lansat în Europa în 2025. Lupta în segmentul electricelor accesibile se întețește pe măsură ce noi rivali pentru Dacia Spring continuă să apară.

Producătorul chinez de mașini electrice BYD a anunțat cu ocazia Salonului Auto de la Beijing că modelul Seagull va fi vândut și în Europa începând cu anul viitor. În prezent, BYD Seagull este vândut pe piața din China, dar pentru debutul european producătorul anunță că pregătește o nouă generație, o mașină care va fi gândită pentru nevoile clienților europeni, dar și pentru cerințele de siguranță impuse de Euro NCAP.

Astfel, oficialii companiei doresc ca noua generație Seagull, cea care va fi vândută și în Europa, să obțină 3 sau 4 stele la testele de siguranță Euro NCAP. În același timp, vor ca prețul să nu crească considerabil.

BYD Seagull va fi disponibil în Europa începând cu anul viitor

În forma sa actuală, BYD Seagull este cea mai accesibilă mașină din gama producătorului chinez. Actuala generație Seagull folosește un motor electric ce produce 75 CP. Aceasta este alimentat de o baterie de 39 kWh, despre care BYD spune că asigură o autonomie maximă de 405 kilometri. Autonomia este calculată după standardele chineze CLTC.

BYD Seagull are dimensiuni apropiate de cele ale Daciei Spring, măsurând 3,8 metri în lungime, fiind ușor mai lung decât modelul electric de la Dacia, mașină cu care va concura în mod direct atunci când va ajunge la vânzare în Europa.

Compania nu a dezvăluit alte detalii despre noul BYD Seagull, astfel că le vom afla la momentul potrivit. De asemenea, este posibil ca viitorul model să fie produs în Ungaria, având în vedere că BYD va construi o uzină în această țară. Producătorul a spus că analizează posibilitățile pentru construirea unei a doua uzine în Italia, Franța, Spania sau Germania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BYD



Comentarii
Inchide