Noua Toyota C-HR obține 5 stele la testele Euro NCAP. Honda CR-V a primit doar 4 – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 11 apr. 2024 Știri auto

Euro NCAP a publicat noi rezultate după ultimele teste de siguranță efectuate. Două dintre cele trei mașini testate au obținut 5 stele la testele de siguranță.

Organizația Euro NCAP a supus testelor de siguranță 3 modele noi lansate pe piața europeană, dintre care au obținut 5 stele pentru siguranță. Astfel, noile Toyota C-HR, Nio EL6 au obținut scorul maxim de 5 stele, în timp ce noua Honda CR-V a obținut 4 stele cu pachetul de siguranță standard și 5 stele cu pachetul de siguranță suplimentar.

Toyota C-HR

Noua generație a SUV-ului japonez a obținut 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP. Modelul nipon a fost punctat cu 86% pentru protecția adulților. Aceeași valoare a fost trecută și în dreptul protecției pentru copii, dar și pentru protecția pietonilor și a celorlalți participanți la trafic. Sistemele de asistență ale mașinii au fost notate cu 79%.

Honda CR-V

Celălalt model japonez testat a fost noua generație Honda CR-V, care a primit doar 4 stele cu pachetul de siguranță standard. În cazul acesta, mașina a fost punctată cu 86% pentru protecția adulților, cu 76% pentru protecția copiilor și cu 67% pentru protecția pietonilor.

Lucrurile se schimbă în bine cu pachetul de siguranță suplimentar. Dotată cu acesta, Honda CR-V a obținut 5 stele. Protecția ocupanților locurilor din față a rămas aceeași, dar protecția copiilor a obținut un scor de 86%, iar la capitolul participanți vulnerabili, Honda CR-V a fost notată cu 80%.

NIO EL6

Nu în ultimul rând, SUV-ul chinezesc NIO EL6 a primit 5 stele la testele de siguranță. De asemenea, a fost mașina care a obținut cel mai mare scor pentru protecția adulților dintre cele trei: 93%. Pentru protecția copiilor, modelul din China a primit 85%, iar pentru protecția pietonilor, NIO EL6 a obținut un scor de 78%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Euro NCAP


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide